Боян Расате вдигна скандал в ефира на Нова ТВ и беше изгонен Снимка: © NOVA

Председателят на "Български национален съюз" (БНС) Боян Расате беше изгонен от студиото на сутрешния блок по Нова ТВ в понеделник, след като отрече участие във вандалската акция срещу LGBT-центъра и предизвика скандал.

Интервюто с Расате, който е настоящ кандидат-президент, продължи едва 4 минути, тъй като обидите му към LGBT-общността принудиха водещият Виктор Николаев да поиска микрофонът му да бъде изключен.

Водещите попитаха Расате дали е участвал в нападението над Rainbow Hub в събота, при което са били счупени мебели и разпилени документи и брошури, а младо момиче е било ударено с юмрук. „Като настояща американска колония, ще се позова на 5-ата поправка от Конституцията на САЩ – тя ми позволява да не давам изявления, с които биха ме обвинили в извършване на престъпление“, заяви председателят на БНС.

„Защо се криете?“, попита го Мирослава Иванова, а Расате отговори: „В последните 2-3 дни медиите и едни определени кръгове вият като чакали, че било станало нещо кой знае какво. Какво е станало всъщност? Две маси и два рафта от IKEA са били счупени. Аз не съм на разпит“.

Николаев заяви, че ако Расате не отговори конкретно дали е участвал във вандалската проява, няма смисъл разговорът да продължава.

„Вие, когато говорите за LGBT, замисляли ли сте се какво се случва на тези места?“, отвърна той, а през това време Нова ТВ излъчи кадри, на които Глория Филипова от Rainbow Hub казва, че е била ударена с юмрук от Расате след нахлуването в центъра на общо около 10 души.

Момче от LGBT-центъра потвърждава за удара и добавя, че Боян Расате съборил цял шкаф върху него. От кадрите се вижда как са изпотрошени и преобърнати много от мебелите.

На повторен въпрос дали е участвал в нападението, Расате каза: „Не. Знаете ли, вие ме въртите на един и същ въпрос, все едно сте ме викнали на инквизиция. Знаете какво се случва на тези места, но си затваряте очите. Много сте елементарни и се излагате пред хората. Затваряте си очите, защото политическото лоби, което е в парламента, ви плаща“, каза той и опита да покаже снимки от Rainbow Hub и "какво се прави там".

Виктор Николаев обаче му отвърна: „Напуснете студиото. Напуснете, защото сте дошли и си правите предизборна реклама“.

„Искам да прекратим разговора. Това не е място за пропаганда. Спрете микрофона на Боян Расате“, каза водещият и председателят на БНС напусна студиото.

Здравей, България, как е гледната точка?

Боян Станков-Расате е ръководител на БНС, които организират ежегодния "Луков марш", превръщайки годишнината от убийството на генерала в неонацистко шествие. На последните парламентарни избори на 11 юли партията му получи 4690 гласа (0,17%).

Прокуратурата обмисля дали да поиска имунитета на кандидата за президент Боян Расате. „По-късно ще обявим какво ще предприемем, изчакваме компетентната прокуратура какво ще реши", каза пред "Сега" говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Според Rainbow Hub нападението се е случило броени дни след входирането на петицията от над 8000 подписа в подкрепа на добавянето на анти-ЛГБТИ престъпленията от омраза в българското законодателство.

Бойко Борисов, “Да, България”, “Продължаваме промяната”, Николай Хаджигенов и Радан Кънев са сред партиите и личностите, които осъдиха нападението.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руският патриарх обяви, че народът му живее в свободна страна

Патриарх Кирил призова руснаците да се молят за Владимир Путин

13:28 - 11.12.2023
Важно днес

Борисов пое ГЕРБ-София на ръчно управление

Смяна на ръководството след неуспеха на изборите

13:07 - 11.12.2023
Живот

Мъск възстанови акаунта на скандалния конспиративен теоретик Алекс Джоунс в Х

Мъск призна, че този ход ще бъде "финансово лош за X", но "принципите са по-важни от парите".

12:26 - 11.12.2023
Живот

Ваня Григорова, "Чалга" и Ед Шийрън: Какво са търсили българите в Google през 2023 г.?

Кандидат-кмет e най-търсената личност в българския Google

12:02 - 11.12.2023
Култура

Продуцентката Мира Сталева е първата българка в борда на Европейската филмовa академия

Българка връчи четири от годишните награди на Европейската филмова академия

11:10 - 11.12.2023
Живот

Повече от 570 преподаватели от "Харвард" подписаха петиция в защита на президента Клодин Гей

Гей отказа да отговори на въпроса дали призивът към геноцид над евреите представлява нарушение на правилата

10:32 - 11.12.2023