ГЕРБ няма да излъчи кандидат за президент „до последния ден“, каза лидерът на партията Бойко Борисов.

Той участва в конференцията на Жени-ГЕРБ, на която структурата избра ново ръководство, а по-рано в неделя партията му се регистрира за изборите 2 в 1 на 14 ноември в коалиция със СДС.

Според Борисов – ако името на кандидата на ГЕРБ стане ясно по-рано, срещу него ще се извърши атака. Бившият премиер даде пример, че в публичното пространство се е заговорило за номинация на проф. Асен Балтов, след което е последвало уволнението му като лекар от „Пирогов“.

Тома Биков от ГЕРБ беше лансирал и идеята за номинация на Петър Стоянов, но бившият президент отрече някой да му е предлагал или сам да се е предлагал за кандидат за държавен глава.

Преди седмици стана ясно, че нито Борисов, нито заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов ще бъдат кандидати за президент.

Борисов използва повода да отвърне на служебния министър на културата Велислав Минеков, който „помоли учтиво“ ГЕРБ да напуснат централата си в НДК заради неплатен наем през последните години.

Минеков призова ГЕРБ да напуснат централата си в НДК, партията го обвини в "репресия"

„Минеков щял да гони първата политическа сила от централата ѝ. Само да напомня на Минеков, че има текст от Закона за политическите партии и ние го спазваме. Да спре да лъже. Ако искат с Рашков да дойдат и да изгонят хората от офисите, ние също ще запознаем Брюксел и комисията ЛИБЕ с безобразията на един служебен кабинет, който би трябвало само да организира избори“, каза Борисов.

„Радев праща бухалката си Рашков, Радев праща Минеков. Те не могат иначе да спечелят избори. Репресии, затова сега искат да докопат кандидата за президент на ГЕРБ-СДС, за да се саморазправят с него още преди да има имунитет. Това е зорът”, добави той.

Жени-ГЕРБ - женската организация на партията - избраха ново ръководство, като председател ще е Екатерина Йорданова, а нейни заместници – Милена Дамянова, Мария Христова, Алисе Муртезова, Йоана Йончева-Фильова и Карамфила Гюрова.

„Надявам се да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ и да дойдат жените на власт, за да може тези самозабравилите се мъже, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите. Извън шегата, неслучайно най-много избиратели гласуват за ГЕРБ от жените”, каза Бойко Борисов.

Жени-ГЕРБ влязоха в конфликт с Борисов, той ги обвини за "загуба на избори след избори"Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Таблетът е новата раница с платформата iZZI

С нея учениците имат достъп до учебниците си в интерактивна среда

МВР поиска да отнеме лиценза за охрана на "Делта гард"

Охранителната фирма стана обект на разследване заради "Осемте джуджета"

Реакциите след решението на КС за Кирил Петков - атаки срещу Румен Радев и бившия министър

Съдът реши, че Петков е бил канадски гражданин, докато е бил министър, което е нарушение на Конституцията

Златните момичета и Йордан Йовчев в X-то юбилейно издание на „Жълти стотинки“ на Vivacom

И тази година инициативата ще набира средства за олимпийските отбори по природни науки

Кирил Петков: "КС каза на 2 млн. българи, че не са пълноправни граждани на България"

След като Конституционният съд реши, че е станал служебен министър в нарушение на Конституцията