Бойко Борисов на сватба във варненско село: "Т'ва е България - хора, ръченици..." Снимка: © Facebook.com/Бойко Борисов

След сватбите на Николай Бареков, Николай Младенов, Севделина Арнаудова и Цветомир Паунов, Бойко Борисов дълго време не се беше появявал на празненство по сключване на брак. Бившият премиер обаче наруши тази тенденция на 21 август, когато уважи сина на общински съветник на ГЕРБ от село Медовец, община Дългопол.

Тържеството, разбира се, бе излъчено във Facebook профила на лидера на ГЕРБ.

Колоритният водещ на сватбата обяви със задоволство на микрофона, че най-накрая и премиер стъпва на тяхна земя, след като това вече са правили първият демократичен президент Желю Желев и почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Борисов, изглежда, не се смути от първоначалната грешка на мъжа, нарекъл го „г-н президент“.

В това време бившият министър-председател беше аплодиран от събралите се под бялата шатра близки на булката и младоженеца.

Борисов, облечен с бяла риза на черни точки с навити ръкави и в черен панталон, получи предложение да поведе хорото в Медовец, но се измъкна с обяснение, че трябва да се снима с хората.

„Нема да хапвам, щото искам да обикалям и другите села. Т’ва е България – хора, ръченици, други танци. Единството и толерантността трябва да запазим, Мустафа“, обърна се Борисов към общинския съветник. „Това е най-важното за България“.

На сватба без подарък не се ходи и Борисов даде на младоженците плик, преди да ги поздрави. „Да си купят нещо специално с тези пари и когато го ползват, да се сещат за господин Бойко Борисов“, заяви пак водещият от името на лидера на ГЕРБ, докато бившият премиер се ръкуваше с бъдещото семейство.

„Позволете ми на булката да ѝ пожелая да е много щастлива, много деца, много късмет. На моя приятел му пожелавам да е добър съпруг, много челяд. Това, дето правим за тези села, е да могат децата да израстват в хубава среда“, заяви Борисов, като примеси поздрава с хвалби за управлението на ГЕРБ.

С него беше и кметът на Варна Иван Портних, който е областен координатор на ГЕРБ.

Усещайки че се е превърнал в основната фигура на сватбата, Борисов опита да прехвърли отговорността към оркестъра: „Айде, музикантите да свирят там! Давай, давай, кажи им да свирят“.

„Айде, който иска за снимки“, каза лидерът на ГЕРБ и около него се изви опашка от желаещи. На фон тръгна „Камъните падат“, но Борисов не се включи и в тези танци, а само доволно се усмихна.

През 2006 г. той присъства на сватбата на Николай Бареков и съпругата му Евгения. Пет години по-късно беше кум на бившия външен министър Николай Младенов и Гергана Григорова, а през 2015 кумуваше на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова и на Делян Димитров. Борисов и Арнаудова станаха кумове на административния секретар Цветомир Паунов през 2017 г. Тогава той се ожени за Моника Александрова.

След успешното си завръщане на „сватбения терен“ Борисов тръгна да обикаля и другите села в района, за да види игрището по минифутбол и детската градина в с. Цонево, а после да снима на живо редовната си атака към служебния кабинет и президента в с. Гроздьово.

Той припомни как дал около милион лева в края на 2020 за ремонт на 4 улици, изграждане на многофункционална спортна зала и спортна площадка в Медово. „И после 80% гласували за ГЕРБ, е за кого да гласуват?!“, похвали се Борисов.

Да, но не точно всички жители в района са на това мнение. По време на една от срещите с местните - Борисов замлъкна за около 2 минути след словесна атака от млада жена.

„Как ще стане, ток нямаме горе?! Гледай тука какъв живот живеем, с малки деца на тъмно. Колко години децата обувки нямат. Гласуваме тука, а няма нищо! Това живот ли е? Не е живот, това е срамота“, обвини го тя, докато лидерът на ГЕРБ и придружаващите го гледаха смутено.

Борисов пак опита да се измъкне „по тъча“ с репликата „Трябва да викнеш Стефан Янев да дойде, Радев да дойде“, но не му се получи. „Къде са тез пари, колко милиарда ти пуснаха? Къде са?“, попита го жената и покани Борисов да не ходи само в центъра, а да види как живеят бедните хора.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бюджет 2024 мина на първо четене: най-важните параметри

До края на деня в петък се приемат предложения за второто гласуване

20:23 - 11.12.2023
Важно днес

Полша ще има нов премиер - Доналд Туск. Моравецки загуби вота на доверие

Това е триумфалното завръщане във вътрешната политика на 66-годишния Туск

18:50 - 11.12.2023
Важно днес

Алексей Навални е в неизвестност след преместване от затвора

Сътрудниците му нямат връзка с него от седмица

18:33 - 11.12.2023
Живот

Активисти зоват за бойкот на "Евровизия" заради участието на Израел

Критиките в онлайн пространството достигнаха такива размери, че се наложи Организацията на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU ) да публикува изявление

18:02 - 11.12.2023
Важно днес

IT секторът: 2024 г. ще е трудна за бизнеса, а държавата вдига данъци

Планираното увеличение на максималния осигурителен доход от 3400 на 3750 лв. доведе до напрежение в IT сектора

17:58 - 11.12.2023
Култура

Греди Асса разкрива величието на природата с новата си изложба в галерия "Ракурси"

"Край езерото" е най-новата изложба с живопис на големия български художник

17:27 - 11.12.2023
Кино и сериали

Дензъл Уошингтън в ролята на Ханибал? В Тунис видяха "историческа грешка"

Според недоволните изборът на Уошингтън е фалшификация на историята - пълководецът не е бил чернокож

16:38 - 11.12.2023
Важно днес

Бившият шеф "Съдържание" в Нова ТВ става програмен директор на bTV Media Group

Двете най-големи частни телевизии отново размениха мениджъри

16:38 - 11.12.2023
Важно днес

Русия отново атакува Киев с балистични ракети на фона на нова офанзива в Авдийвка

Русия извърши поредно нападение с ракети срещу Киев

15:49 - 11.12.2023