Снимка: © Facebook.com/Бойко Борисов

След сватбите на Николай Бареков, Николай Младенов, Севделина Арнаудова и Цветомир Паунов, Бойко Борисов дълго време не се беше появявал на празненство по сключване на брак. Бившият премиер обаче наруши тази тенденция на 21 август, когато уважи сина на общински съветник на ГЕРБ от село Медовец, община Дългопол.

Тържеството, разбира се, бе излъчено във Facebook профила на лидера на ГЕРБ.

Колоритният водещ на сватбата обяви със задоволство на микрофона, че най-накрая и премиер стъпва на тяхна земя, след като това вече са правили първият демократичен президент Желю Желев и почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Борисов, изглежда, не се смути от първоначалната грешка на мъжа, нарекъл го „г-н президент“.

В това време бившият министър-председател беше аплодиран от събралите се под бялата шатра близки на булката и младоженеца.

Борисов, облечен с бяла риза на черни точки с навити ръкави и в черен панталон, получи предложение да поведе хорото в Медовец, но се измъкна с обяснение, че трябва да се снима с хората.

„Нема да хапвам, щото искам да обикалям и другите села. Т’ва е България – хора, ръченици, други танци. Единството и толерантността трябва да запазим, Мустафа“, обърна се Борисов към общинския съветник. „Това е най-важното за България“.

На сватба без подарък не се ходи и Борисов даде на младоженците плик, преди да ги поздрави. „Да си купят нещо специално с тези пари и когато го ползват, да се сещат за господин Бойко Борисов“, заяви пак водещият от името на лидера на ГЕРБ, докато бившият премиер се ръкуваше с бъдещото семейство.

„Позволете ми на булката да ѝ пожелая да е много щастлива, много деца, много късмет. На моя приятел му пожелавам да е добър съпруг, много челяд. Това, дето правим за тези села, е да могат децата да израстват в хубава среда“, заяви Борисов, като примеси поздрава с хвалби за управлението на ГЕРБ.

С него беше и кметът на Варна Иван Портних, който е областен координатор на ГЕРБ.

Усещайки че се е превърнал в основната фигура на сватбата, Борисов опита да прехвърли отговорността към оркестъра: „Айде, музикантите да свирят там! Давай, давай, кажи им да свирят“.

„Айде, който иска за снимки“, каза лидерът на ГЕРБ и около него се изви опашка от желаещи. На фон тръгна „Камъните падат“, но Борисов не се включи и в тези танци, а само доволно се усмихна.

През 2006 г. той присъства на сватбата на Николай Бареков и съпругата му Евгения. Пет години по-късно беше кум на бившия външен министър Николай Младенов и Гергана Григорова, а през 2015 кумуваше на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова и на Делян Димитров. Борисов и Арнаудова станаха кумове на административния секретар Цветомир Паунов през 2017 г. Тогава той се ожени за Моника Александрова.

След успешното си завръщане на „сватбения терен“ Борисов тръгна да обикаля и другите села в района, за да види игрището по минифутбол и детската градина в с. Цонево, а после да снима на живо редовната си атака към служебния кабинет и президента в с. Гроздьово.

Той припомни как дал около милион лева в края на 2020 за ремонт на 4 улици, изграждане на многофункционална спортна зала и спортна площадка в Медово. „И после 80% гласували за ГЕРБ, е за кого да гласуват?!“, похвали се Борисов.

Да, но не точно всички жители в района са на това мнение. По време на една от срещите с местните - Борисов замлъкна за около 2 минути след словесна атака от млада жена.

„Как ще стане, ток нямаме горе?! Гледай тука какъв живот живеем, с малки деца на тъмно. Колко години децата обувки нямат. Гласуваме тука, а няма нищо! Това живот ли е? Не е живот, това е срамота“, обвини го тя, докато лидерът на ГЕРБ и придружаващите го гледаха смутено.

Борисов пак опита да се измъкне „по тъча“ с репликата „Трябва да викнеш Стефан Янев да дойде, Радев да дойде“, но не му се получи. „Къде са тез пари, колко милиарда ти пуснаха? Къде са?“, попита го жената и покани Борисов да не ходи само в центъра, а да види как живеят бедните хора.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина