Бойко Борисов: Отдавна казах, че няма да направят правителство, за да може Радев да управлява Снимка: © Фейсбук профила на Бойко Борисов

Директното включване на Бойко Борисов във фейсбук тази събота беше от празнуването на рождения ден на ГЕРБ-Перник. Там лидерът на партията изнесе реч, в която коментира случващото се в страната, като започна с това, че го е предвидил преди месеци.

“Още кога казах, че тези няма да направят правителство. Тези ще държат всичко, за да може Румен Радев да управлява без контрол и това, че не се разбирали е пълна лъжа и измислица. Организирано го правят, за да могат да му актуализират бюджета, за да могат да доизхарчат останалите пари”, обясни Борисов.

Бившият премиер коментира интервюто на Слави Трифонов по БНТ снощи като отбеляза, че не се коментират правилните неща. “Главно се говори какъв му бил вида и в какво състояние е. Напротив, точно за това той заслужава уважение - за силата на духа. Всеки от нас е бил болен, опериран, ходил е с патерици и знае колко по-трудно е да си вършиш работата или това, за което избирателите ти са дали своя глас.” Той защити БНТ и каза, че трябва да направят изключение за него, защото до вчера всичко е зависело от Трифонов.

Специално: Как БНТ гостува в шоуто на Слави

Борисов определи, че Корнелия Нинова се радва като дете на нови играчки. “Взела мандат и все едно вече е успешна”, каза той под звуците на смеещите се симптизанти на партията му. Борисов каза, че не знае какви усилия ще може да направи тя, след като трима политически лидери са казали, че няма да правят коалиция.

“Безумие е да не направят избори 2 в 1, само защото на Радев не му харесва. На нас изгодоно ли ни беше референдума на Слави Трифонов да го караме заедно с президентски избори?”. В този момент Борисов привика бившият финансов министър Кирил Ананиев, който се усмихваше неловко до него. След това лидерът на ГЕРБ продължи с интересна сметка - “Сега те искат да минем половин милиард за избори само и само да спечели Радев”.

След като определи служебното правителство като пълен крах по всички направления - здравеопазване, строителство, отбрана, финанси, икономика, Борисов премина към темата с мигрантите. Той не пропусна да подчертае заслугите си при кризата с бежанците през 2015 г. “Представете си група бежанци. Ще стрелят ли по тях? Ние бяхме направили така, че да има нулева миграция,” обясни той.

“Отидох в Брюксел и убедих колегите като външна граница на ЕС, ако си спомняте Манфред Вебер, Виктор Орбан, Дейвид Камерън, Урсула фон дер Лайен, Шарл Мишел. Всички дойдоха на границата и донесох 360 млн. лв. на България за границата, а сега щели да вземат пари от бюджета. Каквото искат да правят, само ще похарчат едни грешни пари.”

На финала Борисов коментира, че “колегата Трифонов” споделя неговата съдба. “Така както мен ме обикаляха преди време, така всички са ходили в офисите му да се молят, да коленичат, да клечат и когато им отказа изведнъж стана лош. Стана факт, че задкулисието е в огромни размери, а уж тези се бореха със задкулисието. Разбрахме ли кога Христо Иванов е ходил при Слави Трифонов, или Мая Манолова? Нали всичко щеше да е прозрачно и публично? Едва снощи разбрахме, че и Асен Василев и Кирил Петков са били там. Няма лошо, но го направете публично, а не така задкулисно”, каза още той.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Орбан и Мелони отчетоха общите си виждания, но няма да се съюзяват официално в ЕП

Партия "Фидес" няма да бъде част от групата на Европейските консерватори както се очакваше

09:24 - 25.06.2024
Важно днес

"Възраждане" поиска третия мандат за правителство "с всички без ГЕРБ и ДПС"

Румен Радев припомни на Костадин Костадинов, че не му излизат сметките

09:00 - 25.06.2024
Важно днес

Джулиан Асанж излиза на свобода

Основателят на Уикилийкс постигна споразумение със САЩ и се призна за виновен

07:43 - 25.06.2024
Важно днес

Осъден за убийство може да работи в дупнишката болница от затвора

Ако лекарят бъде върнат на работа, присъдата му ще бъде намалена

19:39 - 24.06.2024
Живот

Картини на Пикасо се озоваха на показ в женската тоалетна на музей

Някои от творбите на Пабло Пикасо са изложени на показ, но в женската тоалетна, след съдебно решение

17:40 - 24.06.2024
Важно днес

Разследват бившия шеф на Европейската инвестиционна банка за корупция

Претърсили са дома на Вернер Хойер като част от проверка за "злоупотреба с влияние"

17:34 - 24.06.2024