Снимка: © Булевард България

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че е получавал заплахи. В кулоарите на парламента той намекна, че те идват от страна на ГЕРБ. 

Изказването му дойде веднага след като положи клетва като министър в кабинета с мандат на „Продължаваме промяната“. Повод за изявлението му стана въпрос на репортери дали има информация за отправяни заплахи към Ицо Хазарта.

„Не, не зная. А вие знаете ли, че по отношение на мен има заплахи… Питайте ГЕРБ“, каза Бойко Рашков, но не даде повече подробности.

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, заяви от трибуната на парламента, че е бил заплашван, че ще загуби „най-ценното си“, ако продължи да подкрепя формацията на Кирил Петков и Асен Василев.

Ицо Хазарта получил мафиотско послание

По този повод в кулоарите на парламента главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БНР, заяви: „Чух изказването на г-н Христо Петров, преценка на съответния наблюдаващ прокурор от компетентна прокуратура е дали да се самосезира и дали има състав на престъпление. Това не е работа на главния прокурор“.

Отделно от това Бойко Рашков коментира скандала по делото за източване на над 53 милиона, предвидени за строежа на автомагистрала "Хемус", по което единственият обвиняем е 42-годишният рефер по футзал Борислав Колев. Според прокуратурата шефът на ГДБОП Калин Стоянов оказал натиск над наблюдаващите магистрати по делото, а от МВР твърдят, че прокурорите отказвали да изслушат лице, готово да разкрие цялата схема. 

"Имаме един път на разследване, който можеше да бъде много кратък. Изведнъж се появи едно срутище, което се нарича Софийска градска прокуратура, и запуши този път. Надявам се да е постигнала тази цел временно и ние да излезем от това срутище", каза той.

Прокуратурата срещу МВР по делото за АМ "Хемус" (обзор)

“След като прокурорите са постигнали целта, един от нашите служители им е казал, че за това, което са направили, някой трябва да понесе отговорност”, добави Рашков. Той разказа, че от ГДБОП са били готови с три екипа да проверят фактите, след като участникът в процеса в един момент е изявил желание да разкаже подробности.

"След това последва една пресконференция, която ми прозвуча оправдателна. Полицейските служители не са заплашвали никого. Дори в един период от време са получили съгласие на един от прокурорите, че така трябва да се постъпи - да се разговаря с този обвиняем и да се намери вариант като тактика за разследване. Забележете - прокуратурата по делото “КТБ” си избра един човек, когото от обвиняем направи свидетел, за да го ползва. Питайте прокуратурата за този човек и защо тогава е постъпила така, а сега по друг начин", добави министърът и каза, че МВР извършва проверка по казуса със снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Цацаров се връща във Върховната касационна прокуратура, която го проверява

ВКП вече извършва проверка срещу него, изискала е информация от ДАНС

7 души са били подслушвани незаконно у нас през 2021 г.

141 от проверките са свързани с протестите, не е ясно дали подслушваните са сред тях

Над 43% от изследваните тестове на Центъра по заразни болести са с "Омикрон"

Това е поредната серия от данни, показваща 227 нови случая на щама, който вече е в 18 области

"Изгубената дъщеря": Долу митът за перфектната майка

Дебютът на Маги Джиленхол е с невероятната Оливия Колман в главната роля

Видеоигрите могат да бъдат полезни: EndeavorRX е официално лекарство, тества се и срещу "Covid-мъгла"

Играта е помогнала на стотици деца, страдащи от синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност

Теленор вдига цените на договорите с 3,3% от февруари

А1 още не са обявили дали ще правят индексация само за 2021 г.

Ако се чудите защо хора споделят зелени квадратчета - това е Wordle

Wordle е една от най-популярните игри онлайн от началото на 2022 г. Какво всъщност представлява?

"По всякакви медицински стандарти доц. Мангъров отдавна трябваше да е изключен от БЛС"

Акад. Николай Денков: "Доц. Мангъров изказва твърдения, които не съответстват на медицинските данни"

Радев започна втория си мандат: "Без бърза реформа в съдебната власт ще има реванш на статуквото"

ГЕРБ напусна пленарната зала при обръщението на президента