Бойко Рашков обяви, че е получавал заплахи: "Питайте ГЕРБ" Снимка: © Булевард България

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че е получавал заплахи. В кулоарите на парламента той намекна, че те идват от страна на ГЕРБ.

Изказването му дойде веднага след като положи клетва като министър в кабинета с мандат на „Продължаваме промяната“. Повод за изявлението му стана въпрос на репортери дали има информация за отправяни заплахи към Ицо Хазарта.

„Не, не зная. А вие знаете ли, че по отношение на мен има заплахи… Питайте ГЕРБ“, каза Бойко Рашков, но не даде повече подробности.

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, известен като Ицо Хазарта, заяви от трибуната на парламента, че е бил заплашван, че ще загуби „най-ценното си“, ако продължи да подкрепя формацията на Кирил Петков и Асен Василев.

Ицо Хазарта получил мафиотско послание

По този повод в кулоарите на парламента главният прокурор Иван Гешев, цитиран от БНР, заяви: „Чух изказването на г-н Христо Петров, преценка на съответния наблюдаващ прокурор от компетентна прокуратура е дали да се самосезира и дали има състав на престъпление. Това не е работа на главния прокурор“.

Отделно от това Бойко Рашков коментира скандала по делото за източване на над 53 милиона, предвидени за строежа на автомагистрала "Хемус", по което единственият обвиняем е 42-годишният рефер по футзал Борислав Колев. Според прокуратурата шефът на ГДБОП Калин Стоянов оказал натиск над наблюдаващите магистрати по делото, а от МВР твърдят, че прокурорите отказвали да изслушат лице, готово да разкрие цялата схема.

"Имаме един път на разследване, който можеше да бъде много кратък. Изведнъж се появи едно срутище, което се нарича Софийска градска прокуратура, и запуши този път. Надявам се да е постигнала тази цел временно и ние да излезем от това срутище", каза той.

Прокуратурата срещу МВР по делото за АМ "Хемус" (обзор)

“След като прокурорите са постигнали целта, един от нашите служители им е казал, че за това, което са направили, някой трябва да понесе отговорност”, добави Рашков. Той разказа, че от ГДБОП са били готови с три екипа да проверят фактите, след като участникът в процеса в един момент е изявил желание да разкаже подробности.

"След това последва една пресконференция, която ми прозвуча оправдателна. Полицейските служители не са заплашвали никого. Дори в един период от време са получили съгласие на един от прокурорите, че така трябва да се постъпи - да се разговаря с този обвиняем и да се намери вариант като тактика за разследване. Забележете - прокуратурата по делото “КТБ” си избра един човек, когото от обвиняем направи свидетел, за да го ползва. Питайте прокуратурата за този човек и защо тогава е постъпила така, а сега по друг начин", добави министърът и каза, че МВР извършва проверка по казуса със снимките от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Радев се разгневи на Рюте във Фейсбук

България най-вероятно ще остане сама в "чаклнята" на Шенген

00:16 - 03.12.2022

Има опасност България да остане сама извън Шенген

Нидерландия обаче ще подкрепи кандидатурите на Румъния и Хърватия в Шенген

18:06 - 02.12.2022

Кадър на ДПС, оглавявал дирекция на КПКОНПИ, се оказа с плагиатствана дисертация в УНИБИТ

Свързаната с ДПС юристка Христина Атанасова е преписала 43% от научния си труд

17:28 - 02.12.2022

"Хартиената коалиция" продължава с атаките срещу Изборния кодекс

Втори ден т.нар. "хартиена коалиция" прокарва желаните от нея изборния промени

16:35 - 02.12.2022

ГЕРБ може да предложи кабинет на малцинството, но опонентите им предвиждат тройна коалиция

От партията ще запазят в тайна номинацията за министър-председател до понеделник

15:35 - 02.12.2022

Икономистът Никола Янков: Новината на деня не са хартиените бюлетини, а изолацията на България от Шенген 

Без интеграция в Шенген и Еврозоната България ще деградира постепенно до статута на Сърбия, пише Янков.

14:38 - 02.12.2022