Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е освободил от длъжност административния секретар на МВР Бойко Славчев със своя заповед. Причината: "придобито право на пенсия". 

Бойко Славчев заема тази позиция от 6 години, а в първия мандат на ГЕРБ беше началник на кабинета на Цветан Цветанов, докато той бе вицепремиер и вътрешен министър. За кратко Славчев работи в някогашния център за превенция и противодействие на коруцпията ("Боркор"). 

Пенсионираният административен секретар на МВР имаше връзка с един от последните доклади на ОЛАФ за България - съмненията за злоупотреба с европейски средства при поръчката на автомобили за нуждите на "Гранична полиция" и "Жандармерията". 

Китайските джипки на българския Homeland

Славчев е участвал в предварителната подготовка за обществената поръчка, по която трябва да се придобият нови 70 патрулни all terrain vehicles за полицейските части по българо-турската граница, още 290 за "Гранична полиция" и 60 - за Жандармерията. 

Търгът и окончателните условия по него са обявени по времето на предходния служебен ръководител на МВР Пламен Узунов - секретар на президента Румен Радев. Ръководител на комисията по оценка на офертите е съветничката на Узунов Вера Митрева. 

Според данни от доклада на ОЛАФ - обществената поръчка е възложена в нарушение заради промяна на изискванията преди публичното й обявяване, а знаиаването на някои критерии е позволило на  "Българска автомобилна индустрия" (приемник на "Литекс Моторс") да се класира на първо място с оферта за Great Wall Hover. 

"24 часа" съобщава именно Бойко Славчев е бил основният свидетел по разследването, водено срещу Узунов за действията му по време на мандата на служебния кабинет "Герджиков" през 2017 г. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

МЗ потвърди: Наличието на антитела не е достатъчно за издаване на зелен сертификат

ECDC са потвърдили решението си от май и ЕК не обмисля да променя сертификата

Кръщават улица в София на името на Боян Петров

Тя се намира в "Манастирски ливади - Изток"

"Японските Меган и Хари": Принцеса Мако се омъжи за човек от народа и се отказа от кралския си статут

Японците протестират срещу съпруга ѝ и я доведоха до депресивно състояние

КС по делото за статута на транссексуалните хора: В конституцията полът е само биологичен

Могат ли транссексуалните хора да сменят пола в личните си документи?

Netflix ще покаже скандалното интервю на Даяна - въпреки несъгласието на принц Уилям

Новият сезон на The Crown връща един от най-травмиращите спомени за кралското семейство