Божидар Божанов: Ако някой си урежда поръчки с предлога "Министърът ме праща", сигнализирайте Снимка: © Булевард България

Новоизбраният министър на електронното управление Божидар Божанов съобщи за поредица от случаи, в които хора се опитват да прокарват частни интереси, твърдейки, че са изпратени от него или са му близки.

Той призовава хората да му изпращат сигнали, ако "някой някъде "изгрее от мое име, не е част от политическия ми кабинет и вместо за реформи иска да говори за назначения или уреждане на поръчки".

"Министърът ме праща" е стандартен интригантски подход и вероятно се случва постоянно, но използвам началото на мандата, за да отбележа, че ако "пращам" някого, ще е недвусмислено - ще бъде в списъка на съветници и експерти, които ще обявим на сайта на министерството, когато създадем такова след месец", посочва Божидар Божанов.

Той коментира, че не се изненадва от съществуването на измамници, които се представят за представители на висшестоящи политици:

"Предполагам, че в мътната политическа среда от последните десетилетия, е било съвсем очаквано министър да изпраща странни лица, за да му уреждат кадруване/поръчки/схеми", казва още той. "И съответно като се появи някой, дето го "праща министърът", човек си казва "е, нищо ново под слънцето".


Кой е Божидар Божанов - първият министър на електронното управление


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Новите влакове за БДЖ са под въпрос заради отказ на Stadler

Полската компания се отказа от договор за нови електрически мотриси

18:07 - 24.07.2024
Важно днес

Главчев смени новите областни управители от ДПС, заели страната на Доган

Връщат се кадри на ГЕРБ в Кърджали и Смолян

16:41 - 24.07.2024
Важно днес

МВР освети десетки сигнали срещу Ивелин Михайлов - резултат нулев

Привърженици на Михайлов се събраха на протест срещу Народното събрание

14:52 - 24.07.2024
Живот

Adidas се извини на Бела Хадид, след като изтегли рекламна кампания с нейно участие

Adidas се извини публично на модела Бела Хадид, след като в края на миналата седмица изтегли нейни изображения от рекламна кампания

14:41 - 24.07.2024
Важно днес

Античен саркофаг от римската епоха е открит случайно на плажа край Варна

Находката е забелязана от бивш полицай, който е бил на почивка в района.

14:12 - 24.07.2024
Култура

Носителят на „Икар“ Севар Иванов гостува на „Сцена Централни хали“

Моноспектакъл на Севар Иванов „Кученцето се засмя“ е първото театрално представление в новото пространство за култура, Стефания Колева като сценограф гостува през август

13:54 - 24.07.2024