Снимка: © Facebook.com/VassilKrumovBojkov

Укриващият се в ОАЕ Васил Божков* предупреди премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов с показване на свидетел, когото "не могат да накарат да замълчи". Получилият 18 обвинения хазартен бос публикува поредното си послание в своя профил във "Фейсбук" след акцията на прокуратурата в петък, при която бяха задържани двама от най-близките му хора, включително адвокат и шеф на охраната.

"Б.М.Б. и В.И.Г. използват предания си "инструмент", за да се опитат да „заличат“ свидетелите на престъпленията им", написа Божков, споменавайки само инициалите на министър-председателя и на финансовия министър.

"Подхвърляне на фалшиви доказателства, вменяване на несъществуващи обвързаности и тормоз над невинни хора и семействата им са познатите им методи за натиск и всяване на страх. Не могат да заглушат фактите. Скоро ще покажа свидетел, когото не могат да накарат да замълчи. Краят на терора е близо", гласи публикацията на хазартния бос.

При претърсване на адрес в кв. "Симеоново" в София, свързан с организирана престъпна група за извършване на убийства, изнудвания и други тежки престъпления, с ръководител Васил Божков, бяха открити снимки и профили, съдържащи лични данни на магистрати, членове на техните семейства, както и на висш служител в Министерството на вътрешните работи, съобщи пресслужбата на специализираната прокуратура.

Открити бяха и документи, засягащи разпити на Лиляна Деянова (певицата Лилана), за която тече разследване за злоупотреба с евросредства.

По неофициална информация - задържан в София е Славчо Марков, който е бивш служител на МВР, а понастоящем - "един от тримата най-приближени до Божков". Той бил подозиран, че е снимал зам.-шефа на спецпрокуратурата Ангел Кънев на излизане от сградата на НАП. Отново по неофициална информация в Сандански е бил задържан шефът на личната охрана на Божков - Веселин Балтов. На двама от тримата задържани при акциите прокуратурата е повдигнала обвинение за участие в организирана престъпна група.


*Васил Божков се укрива в Дубай от края на януари 2020 г., след като беше обвинен за финансови и други престъпления от Прокуратурата на РБ. Исканията за екстрадиция засега не дават резултат. Разследващите по-късно повдигнаха нови обвинения, включително за убийства и подбудителство към убийства. Божков е една от най-спорните фигури на прехода, свързван в публичното пространство със силовите методи на групировките от 90-те години, а впоследствие - практически монополизирал хазартния бизнес в България. В годините е имал множество други бизнес интереси, пряко или косвено свързани с държавата - пътно строителство, обществени поръчки и др.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нахлуването в LGBT-център "струва" само 3000 лв. глоба на Боян Расате

Съдът не намери основания за по-тежка присъда

Исторически обрат в САЩ: Върховният съд вече не защитава правото на аборт

Щатите вече могат сами да решават дали да забранят напълно абортите

Изтичащият срок за новите пенсии създаде напрежение в Бюджетната комисия

Йордан Цонев се засегна, че "парламентът не е длъжен да работи с форсирана газ"

БСП се ядоса на Слави Трифонов: Няма да позволим да чисти гузната си съвест с лъжи за нас

Лидерът на ИТН обвини и БСП в "национално предателство" след вота за Северна Македония

Резултатите от матурите за 7 клас: Как да проверим оценките по български език и математика

МОН отчита проблемите заради дългото дистанционно обучение на випуска

"Ще говоря аз, ще виждате мен, но ще чувате думите на г-н Слави Трифонов"

ИТН приписа решението за РСМ на "прегръдка" между Христо Иванов, Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски

МЗ разреши поставянето на втора бустерна доза срещу Covid-19

Но най-малко 4 месеца след ваксинирането с първата бустерна доза

"Възраждане" са използвали парите на депутатите си за дарения вместо за приемни и екипи

Напускането на Елена Гунчева от "Възраждане" освети нов казус с разходите, които партиите правят

Украинските войски напускат Северодонецк след седмици на тежки сражения

Битката в оспорвания град е ключова за Русия и контрола над Донбас