Божков обяви: Наско Сираков е новият собственик на ФК "Левски"

Васил Божков обяви резултатите от "електронното гласуване" за нов собственик на ФК "Левски" - мажоритарният дял на акциите ще бъде прехвърлен на името на Наско Сираков, който ще оглави клуба, "ако иска".

"През януари предадохте ПФК "Левски", май месец го хвърлихте в задкулисието," гласи новата публикация на официалния профил на бизнесмена, който се намира в Обединените арабски емирства, докато прокуратурата очаква процедура по екстрадицията му от февруари насам.

"Слабият и объркан премиер Бойко Борисов, даващ непрекъснато съвети за собствеността и какво да се случва с отбора, не посмя да поеме отговорността за "любимия си клуб. Наско Сираков ще получи собствеността на акциите при съгласие от негова страна," допълни Божков.

Такова съгласие последва малко по-късно - Сираков направи обръщение към феновете на отбора през сайта на ПФК "Левски"::

"Прочетох изявлението на г-н Божков и неговото решение да получа акциите на "ПФК Левски". Изказвам своите благодарности към многобройните ни фенове, към всички левскари, към моите верни приятели и съмишленици за мощната подкрепа, която получих след обявяването на решението ми, че съм готов да получа акциите. Също така изказвам своите благодарности към г-н Божкови и г-н Попов!"

Първоначално текстът на посланието на Божков беше публикуван на английски език - впоследствие бе редактиран и излезе в български превод.

Малко по-късно Божков публикува нов коментар, този път през профила си в Twitter, със следното съдържание:

Сираков бе една от четирите опции, зададени от него, редом с Константин Папазов, фен-организацията Тръст "Синя България" (която поиска отказ на дарението на Делян Пеевски от 500 000 лв.) и Националния клуб на привържениците на "Левски". Само минути след публикуването на анкетата обаче, тя се превърна в свободно наддаване с абсурдни предложения - от Веселин Маринов и Сашо Диков, до Александър Томов и Бил Гейтс.

Наско Сираков "спечели" анкетата с 28 282 гласа, а втори се класира ДПС Делян Пеевски.

В четвъртък Сираков беше засечен в компанията на Тити Папазов и бившия член на Висшия съдебен съвет Ясен Тодоров (избран от квотата на "Атака" в мандата 2012-2017) и бивш председател на Етичната комисия на ВСС. В момента Тодоров е следовател към Софийската градска прокуратура, но е известен като привърженик на "Левски" и членува в клуба "Сини сърца". По време на скандала с изтеклите записи от разговори между бившите съдии Владимира Янева и Румяна Ченалова, Тодоров беше посочван един от "двамата души, които държат съвета" и около които "са лобитата" - заедно с Димитър Узунов. Още докато работеше във ВСС Ясен Тодоров започна да следва специалност "Спортна журналистика" в СУ.

В неделя новият, тогава потенциален, собственик на клуба каза пред bTV, че е съгласен да заеме позицията:

"Аз го заявих в четвъртък на г-н Васил Божков, в петък и на Георги Попов - че съм готов да получа акциите на "Левски"."

Преди анкетата обаче, поне на хартия, не бе ясно, че мажоритарният дял ще се окаже в него:

"На мен не ми е обещано, че акциите ще ми бъдат прехвърлени. Четох, че съм бил готов с екип... Това са хипотези. Няма нищо общо с истината," добави още в интервюто си в предаването "120 минути".

Сираков започна футболната си кариера от клуба, като впоследствие записа 87 мача за "Левски" и осем години бе изпълнителен директор - от 1999 до 2008 с прекъсване между април 2003 и април 2004 г.

Очаквайте още информация.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024