Снимка: © Facebook.com/VassilKrumovBojkov

Васил Божков* събира гласове във „Фейсбук“ за създаване на „нов политически проект“. В 8 ч. тази сутрин укриващият се в ОАЕ собственик на „Национална лотария“ пусна анкета в профила си, в която попита дали хората ще го подкрепят в този евентуален негов ход.

Още вчера обвиненият в извършването на 18 престъпления хазартен бос съобщи: „Утре ще ви задам въпрос, на който вярвам, че ще отговорите“. Той дава възможност за отговор в рамките на 5 дни.

За 15 минути анкетата му събра 3000 гласа, като към този момент отговорилите с „да“ бяха 66%. Още 15 минути по-късно гласувалите станаха 6500, а подкрепящите го - 72%.


*Васил Божков се укрива в Дубай от края на януари 2020 г., след като беше обвинен за финансови и други престъпления от Прокуратурата на РБ. Исканията за екстрадиция засега не дават резултат. Разследващите по-късно повдигнаха нови обвинения, включително за убийства и подбудителство към убийства. Божков е една от най-спорните фигури на прехода, свързван в публичното пространство със силовите методи на групировките от 90-те години, а впоследствие - практически монополизирал хазартния бизнес в България. В годините е имал множество други  бизнес интереси, пряко или косвено свързани с държавата - пътно строителство, обществени поръчки и др.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Локдаун, но само за неваксинираните: Стратегията на Австрия за Covid-19

Колкото повече се увеличава броят на пациентите в интензивни отделения, толкова повече растат ограниченията срещу неваксинираните

Главната медсестра на "Софиямед" е жената, ваксинирала Борисов, Пеевски и Карадайъ

Магдалена Серафимова е поставила дозите им срещу Covid-19

Метли на рояци и бели престилки: Бисерите от предизборните дебати

Референдум за пандемията, български паспорт за всеки македонец и как да яхнеш метлата 3 пъти за един час в ефира на БНТ

Феноменът "Голямата оставка" в Америка

10,4 милиона предложения за работа. И никой не проявява интерес към тях. 

Прокуратурата разследва лекар по съмнения за фалшиви имунизации

Нарушението в Мадан е открито, когато един от пациентите е поискал да получи истинска ваксина