Пакетът от акции на футболен клуб "Левски" пристигна в България. Те са били изпратени от финансовия благодетел на 26-кратните шампиони на България Васил Божков, който в момента е в Обединените арабски емирства, а срещу него издадена международна заповед за арест.

От пресслужбата на неговата компания "Нове холдинг" съобщиха, че мажоритарният дял е пристигнал у нас и утре бизнесменът ще обяви кой ще бъде новият собственик на "Левски".

''Във връзка с предстоящото прехвърляне на собствеността на контролния пакет акции на ПФК "Левски" бихме искали да ви уведомим следното: Акциите пристигнаха днес, 12 май, на територията на България. Утре в 8.00 часа г-н Васил Божков ще обяви официално кой ще бъде новият собственик на мажоритарния дял, както и подробностите около решението си и къде ще бъде извършено предаването им, планирано за 9.00 часа на същия ден", гласи съобщението на фирмата и не са дадени други подробности.

Припомняме, че фактическият собственик на "Левски" е Георги Попов, който е в ОАЕ заедно с Божков. Той притежава 86,6% от пакета акции, 10% имат привържениците от Тръст "Синя България", а останалите са в ръцете на дребни инвеститори.

Васил Божков бе основен спонсор на клуба чрез "Национална лотария", но когато държавата отне лиценза ѝ, той вече нямаше как да подкрепи финансово "Левски". Затова съобщи, че ще изпрати акциите в България, където основен фаворит да стане мажоритарен собственик е баскетболният треньор Тити Папазов. Самият той не скри, че е разговарял с Божков и каза: "Готов съм да се кача на самолета и лично да отида при него, за да решим проблемите".

Преди дни бизнесменът обяви пред bTV, че e готов да даде акциите на феновете или на когото "изяви желание да ги вземе", но също така каза, че може да ги върне на стария им собственик или да продаде клуба на чуждестранен инвеститор.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети