Братът на Лилана се предаде в ареста, но не бе допуснат Снимка: © bTV

Бийтбоксърът Александър Деянов (SkilleR), който е брат на обвинената от прокуратурата певица Лилана, се предаде сам в ареста. 32-годишният мъж отказа да плати наложената му гаранция от 50 хиляди лева и чакаше с багажа си пред сградата на „Майор Векилски“.

Прокуратурата обаче не издаде постановление за задържането му в рамките на един час и все още не е ясно дали и кога той ще се върне в ареста, предаде NOVA.

Деянов и Лилана бяха обвинени за участие в престъпна група за неправомерно изразходване на средства от еврофондове. Припомняме, че сестра му остана в ареста.

„Честно казано, нямаше да мога да се погледна в огледалото, ако бях платил такава гаранция за такова несправедливо решение. Не знам какво ме очаква, но вярвам в своята невинност“, каза Деянов днес.

Той носеше багаж с най-необходимите си вещи и бе в компанията на адвоката си Николай Хаджигенов. Последният поясни, че ако прокуратурата не издаде постановление за задържането на SkilleR в рамките на час, двамата ще си тръгнат – точно такъв е бил случаят.

„В живота си не съм откраднал нито един лев и не съм излъгал нито един човек. Напротив – винаги съм работил по някакъв начин в моята област, за да изведа нещата на друго ниво. И ето какво се случи – намирам се пред ареста“, каза Деянов, цитиран от bTV.

Първоначално наложената му гаранция бе 100 хиляди лева, а после бе намалена наполовина. Още вчера бийтбоксърът обаче заяви намеренията си да се предаде и да не я изплаща.

"Взех решението да НЕ плащам тази сума в знак на протест срещу несправедливото обвинение, повдигнато срещу мен. Категорично отказвам да се снижа, докато бурята отмине, особено когато истината и документите са на моя страна, а съвестта ми е чиста", каза Деянов в публично съобщение във Facebook.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Руски прокурори искат Алла Пугачова да бъде обявена за "чуждестранен агент"

През юли 2022 г. Русия разшири понятието "чуждестранен агент" като за такъв се смята всеки, който е "под чуждестранно влияние".

16:10 - 29.03.2024
Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" запали и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024