Снимка: © bTV

Бийтбоксърът Александър Деянов (SkilleR), който е брат на обвинената от прокуратурата певица Лилана, се предаде сам в ареста. 32-годишният мъж отказа да плати наложената му гаранция от 50 хиляди лева и чакаше с багажа си пред сградата на „Майор Векилски“.

Прокуратурата обаче не издаде постановление за задържането му в рамките на един час и все още не е ясно дали и кога той ще се върне в ареста, предаде NOVA.

Деянов и Лилана бяха обвинени за участие в престъпна група за неправомерно изразходване на средства от еврофондове. Припомняме, че сестра му остана в ареста.

„Честно казано, нямаше да мога да се погледна в огледалото, ако бях платил такава гаранция за такова несправедливо решение. Не знам какво ме очаква, но вярвам в своята невинност“, каза Деянов днес.

Той носеше багаж с най-необходимите си вещи и бе в компанията на адвоката си Николай Хаджигенов. Последният поясни, че ако прокуратурата не издаде постановление за задържането на SkilleR в рамките на час, двамата ще си тръгнат – точно такъв е бил случаят.

„В живота си не съм откраднал нито един лев и не съм излъгал нито един човек. Напротив – винаги съм работил по някакъв начин в моята област, за да изведа нещата на друго ниво. И ето какво се случи – намирам се пред ареста“, каза Деянов, цитиран от bTV.

Първоначално наложената му гаранция бе 100 хиляди лева, а после бе намалена наполовина. Още вчера бийтбоксърът обаче заяви намеренията си да се предаде и да не я изплаща.

"Взех решението да НЕ плащам тази сума в знак на протест срещу несправедливото обвинение, повдигнато срещу мен. Категорично отказвам да се снижа, докато бурята отмине, особено когато истината и документите са на моя страна, а съвестта ми е чиста", каза Деянов в публично съобщение във Facebook. 
 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

МОН: Тестването на всички ученици на 6 декември е осигурено

МЗ са обещали доставка на още тестове другата седмица, за да може процесът да продължи

Прокуратурата проверява скандала с Ваня Караганева в ДКК

Тя се е самосезирала, а отделно е постъпил сигнал от втория изпълнителен директор

Кои са новите зам.-председатели на 47 НС

Трима юристи, двама икономисти, философ и филолог ще подпомагат Никола Минчев

Никола Минчев от "Продължаваме промяната" е председателят на 47-ия парламент

Минчев е завършил право в СУ "Св. Климент Охридски" и е корпоративен адвокат

Спецпрокуратурата образува дело за корупционно престъпление в община Варна

След проверката на КПКОНПИ е образувано дело срещу служител на общината, чието име не се споменава

Корнелия Нинова: Коалиционното споразумение трябва да е факт до неделя

Министерствата може да не са разпределени на принципа 8-4-3-2