Снимка: © Getty Images

Бритни Спиърс направи поредната си крачка за разграничаване от семейството си - този път не заради баща си, който я контролираше чрез попечителство от 13 години, а срещу по-малката си сестра. 

30-годишната Джейми Лин Спиърс провокира гневни реакции заради новата си автобиографична книга, в която описва живота си в сянката на Бритни. 

В книгата си "Things I Should Have Said" тя твърди, че семейството някога е било "сплотено", но единството е било разкъсано заради спорове за "пари, изопачени истини и неизказани лични проблеми"

Джейми Лин разказва, че е опитала да помогне на сестра си по време на периода, в който личният й живот беше поставен под рестриктивен режим, но е била прекалено малка, за да се намеси. Твърденията й се разминават с мнението на Спиърс, че цялото семейство "трябва да влезе в затвора" заради това, че с години съзнателно не е сложило край на злоупотребите на нейния баща.

В книгата Джейми Лин описва поведението на Бритни в по-ранните й години като нестабилно. В един от епизодите тя разказва за странна ситуация от детството си, в която Бритни Спиърс се е заключила заедно с нея в стаята й, след като е взела нож от кухнята и е изпаднала в паника: "Знаех, че нещо не е наред, но бях безсилна да направя каквото и да е". Инцидентът се е случил малко след първия развод на певицата и се е разминал без пострадали.

В други части на книгата тя разказва, че семейството и професионалният екип на Спиърс са се опитвали умишлено да изолират двете сестри една от друга. 

Тя споделя и друга ситуация, в която се е почувствала застрашена от Бритни Спиърс, а отношенията между двете са се влошили сериозно.

Случилото се датира от началото на 2020 г., когато те живеят заедно под карантина в първите месеци на пандемията. Джейми Лин твърди, че сестра й се е разгневила за "нещо тривиално" и е започнала да крещи и да ругае в присъствието на двете й дъщери. 

Адвокатът на Бритни Спиърс Матю Розенгарт е завел иск в съда, с който настоява Джейми Лин да спре да "разпространява публично неверни или измислени оплаквания" по адрес на сестра си. 

"Обръщаме се към вас с колебание, защото последното нещо, което Бритни би искала, е да привлече още повече внимание към тази ненавременна книга и подвеждащите и възмутителни твърдения в нея", се казва в писмото, което Hollywood Reporter публикува. 

В него се твърди, че Спиърс не е чела и няма намерения да чете мемоарите на сестра си, но смята, че тя експлоатира славата й за финансова изгода. В иска се съобщава още, че Джейми Лин е знаела за злоупотребите, на които Бритни е подложена по време на попечителството, но не е помогнала за премахването им. 

Адвокатът предупреждава, че ако тя продължава да обижда или клевети своята сестра пред медиите при рекламирането на книгата си, ще бъдат предприети съдебни мерки. 

Попечителството над Бритни Спиърс приключи през ноември 2021 г. след дълга битка. Певицата описа публично серия от нарушения на свободното й право да избира дали да роди деца, да се омъжи и как да продължи кариерата си, докато в същото време семейството й се е възползвало от славата и финансовото й състояние. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Путин: Разширяването на НАТО ще изисква реакция от Москва

Руският президент каза, че вижда заплаха в разширяването на Алианса

И McDonald's напуска Русия, продава бизнеса си след повече от 30 г. в страната

Първият ресторант носеше символична тежест за въвеждането на западния модел в Русия 

Съдът: Хора на високи държавни позиции са взели участие в схемата за пране на пари от "Хемус"

Желанието на единствения обвиняем за парична гаранция бе отхвърлено

Кирил Петков обяви по-високи компенсации за ток за бизнеса

Срещата с работодателите идва в навечерието на национален протест

Румен Радев: Руските МиГ-29 могат да летят най-много още около година

Президентът изрази опасенията си, че договорените със САЩ самолети са малко на брой

От фабрика на Renault - сега за "Москвич" - завръщане в миналото за Русия след инвазията

Френският автомобилен гигант се е съгласил на национализация - с опция да се завърне евентуално до 6 години

"За едни 12 точки": За кого гласува българското жури на "Евровизия"

Тази година журито не подкрепи песента победител на Украйна, което предизвика вълна от реакции в социалните мрежи

"Продай на Remix" - услугата, която дава втори живот на дрехите ви

"Най-зелените компании в България“ отличи Remix за изключителни постижения в областта на устойчивата мода