Бритни Спиърс забрани на сестра си да говори "небивалици" срещу нея Снимка: © Getty Images

Бритни Спиърс направи поредната си крачка за разграничаване от семейството си - този път не заради баща си, който я контролираше чрез попечителство от 13 години, а срещу по-малката си сестра.

30-годишната Джейми Лин Спиърс провокира гневни реакции заради новата си автобиографична книга, в която описва живота си в сянката на Бритни.

В книгата си "Things I Should Have Said" тя твърди, че семейството някога е било "сплотено", но единството е било разкъсано заради спорове за "пари, изопачени истини и неизказани лични проблеми".

Джейми Лин разказва, че е опитала да помогне на сестра си по време на периода, в който личният й живот беше поставен под рестриктивен режим, но е била прекалено малка, за да се намеси. Твърденията й се разминават с мнението на Спиърс, че цялото семейство "трябва да влезе в затвора" заради това, че с години съзнателно не е сложило край на злоупотребите на нейния баща.

В книгата Джейми Лин описва поведението на Бритни в по-ранните й години като нестабилно. В един от епизодите тя разказва за странна ситуация от детството си, в която Бритни Спиърс се е заключила заедно с нея в стаята й, след като е взела нож от кухнята и е изпаднала в паника: "Знаех, че нещо не е наред, но бях безсилна да направя каквото и да е". Инцидентът се е случил малко след първия развод на певицата и се е разминал без пострадали.

В други части на книгата тя разказва, че семейството и професионалният екип на Спиърс са се опитвали умишлено да изолират двете сестри една от друга.

Тя споделя и друга ситуация, в която се е почувствала застрашена от Бритни Спиърс, а отношенията между двете са се влошили сериозно.

Случилото се датира от началото на 2020 г., когато те живеят заедно под карантина в първите месеци на пандемията. Джейми Лин твърди, че сестра й се е разгневила за "нещо тривиално" и е започнала да крещи и да ругае в присъствието на двете й дъщери.

Адвокатът на Бритни Спиърс Матю Розенгарт е завел иск в съда, с който настоява Джейми Лин да спре да "разпространява публично неверни или измислени оплаквания" по адрес на сестра си.

"Обръщаме се към вас с колебание, защото последното нещо, което Бритни би искала, е да привлече още повече внимание към тази ненавременна книга и подвеждащите и възмутителни твърдения в нея", се казва в писмото, което Hollywood Reporter публикува.

В него се твърди, че Спиърс не е чела и няма намерения да чете мемоарите на сестра си, но смята, че тя експлоатира славата й за финансова изгода. В иска се съобщава още, че Джейми Лин е знаела за злоупотребите, на които Бритни е подложена по време на попечителството, но не е помогнала за премахването им.

Адвокатът предупреждава, че ако тя продължава да обижда или клевети своята сестра пред медиите при рекламирането на книгата си, ще бъдат предприети съдебни мерки.

Попечителството над Бритни Спиърс приключи през ноември 2021 г. след дълга битка. Певицата описа публично серия от нарушения на свободното й право да избира дали да роди деца, да се омъжи и как да продължи кариерата си, докато в същото време семейството й се е възползвало от славата и финансовото й състояние.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Кейти Пери продаде музикалните си права и стана една от най-богатите жени в Америка

Поп звездата Кейти Пери скоро може да се нареди в списъка на Forbes за най-богати жени

18:10 - 23.09.2023

Украйна все пак може да получи ракетите с голям обсег ATACMS от САЩ

САЩ планират да предоставят на Украйна модерни ракети с голям обсег на действие

17:06 - 23.09.2023

Влияние, власт, скандали: Как Рупърт Мърдок основа медийна империя?

Историята за успеха и влиянието на медийния магнат Рупърт Мърдок

16:57 - 23.09.2023

Румен Велев остава началник на "Шейново" заради пропуск на Столичния съвет

Агенцията по вписванията отказа да назначи Таня Адреева за директор на "Шейново"

14:15 - 23.09.2023

Художник трябва да върне $77 хил. на музей, след като "сътвори" две празни платна

Йенс Хаанинг е получил парите, които да включи като физическа валута в произведенията си

13:25 - 23.09.2023

Божанов: Зловредна приставка е причината за премахнатите от Facebook постове на АЕЖ

Проблемът с премахнатите публикации с линкове към АЕЖ и Factcheck не е в модераторските практики

13:14 - 23.09.2023

ТВ водещата Мира Добрева е изписана от "Пирогов" след спешната операция

Журналистката благодари на лекарите на "Пирогов" и на бърза помощ

12:13 - 23.09.2023

Бербатов: Когато си прекалено самоуверен и мислиш, че знаеш всичко - допускаш грешки

Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" коментира серията от три поредни загуби на тима

11:30 - 23.09.2023

Антон Хекимян напуска bTV. Може да е кандидат за кмет на ГЕРБ?

Неговият пост временно ще заеме Ралф Бартолaйт

11:28 - 23.09.2023