БСП "няма да е изненадана", ако Крум Зарков стане служебен министър на правосъдието Снимка: © BSP.bg

Депутатът от БСП Александър Симов няма да се изненада, ако вдругиден види колегата си Крум Зарков като служебен министър на правосъдието. Това заяви той в интервю пред БНТ само дни преди президентът Румен Радев официално да обяви състава на служебния кабинет.

Зарков е едно от имената, които се спрягат да бъдат част от предстоящия кабинет, но подобна информация към момента е непотвърдена. Той е бил народен представител четири пъти. Зарков е и основният политически опонент на лидера на БСП Корнелия Нинова и беше готов да се кандидатира за председател на партията след последните избори, но партийният конгрес така и не потвърди оставката на Нинова.

В интервюто пред БНТ Симов коментира и отношенията между БСП и президента Румен Радев, като посочи, че държавният глава не е излязъл да защити досегашното управляващо правителство и е можел да му даде "по-голям кредит на доверие".

По-рано разочарование към Радев изрази и председателят на 47-то Народно събрание Мирослав Иванов, който заяви, че отношението на президента към "Продължаваме промяната" се е променило.

Мирослав Иванов: Ние сме си същите, но има промяна в отношението на Радев към нас

По отношение на предстоящите предсрочни избори, депутатът на БСП Александър Симов обясни, че не е възможно общо явяване на изборите с "Продължаваме промяната" и "Демократична България", но ще бъдат готови за последващи преговори след изборите.

"Ние сме партии с различен профил и идеология. Възможно е обаче след изборите да седнем отново и да преговаряме по програмата, по която постигнахме съгласие", каза Симов.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024