БСП отказва подкрепа за кабинета със "стари лица" на Слави Трифонов Снимка: © Булевард България

Председателят на БСП Корнелия Нинова обяви, че парламентарната група на левицата няма да даде подкрепа за евентуалния кабинет на "Има такъв народ", обявен в понеделник от Слави Трифонов.

Нинова обвини ИТН, че иска да прави "нов модел със стари лица", а Трифонов - че "нанася тежък удар по парламентаризма с начина, по който поднася своето предложение без диалог. Вместо от джипката - от Фейсбук".

От БСП не са съгласни с част от приоритетите, описани от Трифонов като идеята за отдаване на магистралите на концесия и приватизацията на Българската банка за развитие, за която Нинова подсказа, че "сигурно вече има решен купувач".

"Няма и дума за социална политика, за увеличаване на заплати, за помощ на младите, никаква промяна в модела на здравеопазване, в модела на образованието. С тези мерки не се постига стабилност, прогнозируемост, не се дава и сигурност на гражданите", каза още тя.

Малко по-рано "Изправи се! Мутри вън" също реагираха с критики срещу подхода на Слави Трифонов с изпреварващото представяне на кандидати за министри начело с бившия вицепремиер от НДСВ Николай Василев.

Председателят на "Има такъв народ" изрично заяви, че няма да търси подкрепа от страна на ГЕРБ, БСП и ДПС, но без допълнителни гласове от някоя от трите партии, не е възможно да събере управляващо мнозинство за избор на евентуално правителство.

Все още се очаква "Демократична България" да излязат с официална позиция по повод представения състав на кабинет на ИТН.

Слави Трифонов защити проектокабинета си и влезе в контраатака: "ИТН не предлага порции"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" впечатли и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024