Слави Трифонов защити проектокабинета си и влезе в контраатака: "ИТН не предлага порции"

Слави Трифонов публикува позиция, в която контраатакува критиците срещу предложения от него състав на Министерски съвет начело с Николай Василев.

Трифонов иронизира съмненията, че зад подредбата му стои Ахмед Доган, "Ердоган, Байдън, Макрон, Миню Стайков, Ковачки, илюминатите" и заявява, че кандидатите му за министри не са "нито на Борисов, нито на Доган".

"Напротив. Борисов и Доган са едно неприятно минало и “Има такъв народ” ще работи никога повече да не се повтаря наложеният от тях модел. Моделът, в който някой от двамата е инструментът, разпределящ порциите. Някои не са разбрали - “Има такъв народ” не предлага порции. Съжалявам, че трябва да ви разочаровам - няма порции. Има задачи, които чакат своето изпълнение. Някои от тях ги обявих вчера... Предложението на “Има такъв народ” гарантира, че сега никой няма да може да каже: “Властта е в моите ръце.” Всъщност, властта да е в ръцете на образовани, можещи и почтени хора, а контролът върху нея да е изцяло в ръцете на Парламента. Това предложихме вчера. Някои хора обаче са разбрали точно обратното.", пише той.

Трифонов прави опит да отхвърли критиките за реставрация на знакови лица от управлението на НДСВ начело с бившия вицепремиер Николай Василев, като косвено атакува ръководни фигури от три парламентарно-представени сили - Христо Иванов, Даниел Митов и Мая Манолова.

"След като Христо Иванов е бил министър на Бойко Борисов, това означава ли, че "Да, България” са ГЕРБ 2? След като кандидат-премиерът на ГЕРБ Даниел Митов е бил заместник-председател на партия ДСБ, която сега е част от "Демократична България”, това означава ли, че ГЕРБ са “Демократична България” 2? А Мая Манолова, след като е била заместник-председател на Парламента от БСП - какво означава? “Изправи се, Мутри, вън” са БСП 2 ли? Предложението за министър-председател на “Има такъв народ”, а и всички наши предложения, са базирани на експертни качества. Предлагаме хора, които могат да свършат работа. А в крайна сметка, не е ли това единствената цел пред едно правителство? Да свърши работа", пише той.

Мая Манолова за Слави Трифонов: Не съм съгласна да заменим премиерската република с телевизионна


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Важно днес

Община Марица ще дари средства за транспортирането на загиналите в Германия българи

Общинските съветници са гласували единодушно дарението.

09:12 - 29.03.2024
Бизнес

Алесандро Микеле е новият творчески директор на Valentino

За първи път сред задълженията му ще бъде дизайнът на модни колекции за висшата мода

07:46 - 29.03.2024
Важно днес

Русия отново атакува енергийната инфраструктура на Украйна

При една от атаките е пострадало 5-годишно момиченце

07:46 - 29.03.2024
Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024