bTV е на първо място по одобрение от зрителите по показателите за модерна визия на новините и предаванията, социална ангажираност и популярен и харесван екип. Това показва проучване на "Маркет линкс", проведено по случай 20-годишнината от създаването на частната национална телевизия.

bTV започна излъчването си на 1 юни 2000 г., а първата й новинарска емисия датира от 18 ноември. Оттогава телевизията се разшири в медийна група с няколко тематични канали, радиопрограма, онлайн платформи за новини и видеосъдържание и др.

Изследването на "Маркет линкс" показва, че bTV печели симпатиите на най-много зрители – над 41%, по отношение на модерната визия на новините и предаванията си. През 2019 г. медията откри високотехнологично студио, което беше оценено като едно от най-добрите изпълнения на сет дизайн от конкурса Promax.

Според над 33% от респондентите в проучването на „Маркет Линкс“ телевизията проявява най-сериозна социална ангажираност по отношение на важните за обществото теми като околна среда, образование, здраве и други.

Над 38% от анкетираните от „Маркет Линкс“ да посочват, че телевизионният канал има в екипа си най-популярните и обичани лица. Над 32% ги припознават като близки до себе си хора, на които могат да се доверят. Данните са от е национално представително проучване на „Маркет Линкс“ с извадка от 1224 лица на възраст 18-54 г., реализирано по метода на прякото-лично интервю в периода 18-26 май 2020.

Според класацията Employer of Choice, bTV Media Group e най-желан работодател в сектора на медийната индустрия в България.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

24 партии и 7 коалиции се регистрираха за изборите на 2 октомври

Кандидатските листи за 48 Народно събрание може да са повече от вотовете през 2021

ВАС остави ТЕЦ "Брикел" да работи въпреки замърсяването на въздуха

Централата може да продължи да обгазява, докато тече делото срещу заповедта на Борислав Сандов

Жалби блокират решението на Сандов за спирането на АМ "Струма" през Кресна

Според служебния екоминистър е възможно решението на Сандов да е незаконно

Слави Трифонов нападна отцепниците от ИТН заради листите на ПП

Трифонов обижда Радостин Василев на "предател и жалък службогонец"

Татяна Дончева пропуска Избори 2022, но вече "загрява" за 49 Народно събрание

"Движение 21" няма да се регистрира нито самостоятелно, нито в коалиция

"Раковски" 134 ще е новият "дом" на Европейската прокуратура

Крум Зарков е предложил сградата за делегираните прокурори