bTV е на първо място по одобрение от зрителите по показателите за модерна визия на новините и предаванията, социална ангажираност и популярен и харесван екип. Това показва проучване на "Маркет линкс", проведено по случай 20-годишнината от създаването на частната национална телевизия. 

bTV започна излъчването си на 1 юни 2000 г., а първата й новинарска емисия датира от 18 ноември. Оттогава телевизията се разшири в медийна група с няколко тематични канали, радиопрограма, онлайн платформи за новини и видеосъдържание и др. 

Изследването на "Маркет линкс" показва, че bTV печели симпатиите на най-много зрители – над 41%, по отношение на модерната визия на новините и предаванията си. През 2019 г. медията откри високотехнологично студио, което беше оценено като едно от най-добрите изпълнения на сет дизайн от конкурса Promax. 

Според над 33% от респондентите в проучването на „Маркет Линкс“ телевизията проявява най-сериозна социална ангажираност по отношение на важните за обществото теми като околна среда, образование, здраве и други.

Над 38% от анкетираните от „Маркет Линкс“ да посочват, че телевизионният канал има в екипа си най-популярните и обичани лица. Над 32% ги припознават като близки до себе си хора, на които могат да се доверят. Данните са от е национално представително проучване на „Маркет Линкс“ с извадка от 1224 лица на възраст 18-54 г., реализирано по метода на прякото-лично интервю в периода 18-26 май 2020.

Според класацията Employer of Choice, bTV Media Group e най-желан работодател в сектора на медийната индустрия в България. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед