Сензацията ChatGPT влиза в Slack Снимка: © Getty Images

Salesforce Inc заяви, че работи със създателя на ChatGPT – OpenAI, за да добави чатбот сензацията към своята платформа за съобщения Slack. Компанията също така се подготвя да въведе генеративен изкуствен интелект в своя бизнес софтуер като цяло.

Базираната в Сан Франциско фирма заяви, че технологията, която тя нарича EinsteinGPT, ще комбинира нейния собствен изкуствен интелект с този на външни партньори, включително OpenAI. Идеята е да се помогне на потребителите да генерират имейли, информация за клиентски сметки и компютърен код.

ChatGPT ще се интегрира с приложението Slack, за да помага на ползвателите му да обобщават разговори и да обработват други запитвания.

Ходът на Salesforce е част от заформилата се в последно време надпревара между технологичните компании да оборудват инструментите си с генеративен изкуствен интелект, който може да създава нов текст, изображения и друго съдържание въз основа на бази данни.

Microsoft Corp обяви, че технологията на OpenAI – компания, в която инвестира милиарди – може да се използва в нейното приложение Teamst (конкурент на Slack), за да генерира например бележки от срещи, както и да предлага отговори на имейли на доставчици чрез абонамента си Viva Sales.

Клара Ших, генерален мениджър в Salesforce, заяви на брифинг за пресата, че интеграцията на генеративен AI в Slack идва в отговор на търсенето на зараждащата се технология от страна на бизнеса. Тя заяви, че собствените данни и моделите на изкуствения интелект на компанията ще помогнат за по-добро представяне.

Генеративните AI инструменти на Salesforce ще помогнат на компаниите „напълно да преосмислят начина, по който взаимодействат с клиентите си“, надява се Ших.

Salesforce също така обяви фонд за инвестиции в стартиращи компании, работещи с генеративен изкуствен интелект.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Далсия е новото име на фирмата за топлинно счетоводство Бруната

Компанията разширява избора и качеството на услугата чрез изграждане на платформа от различни системи за управление и контрол на разходите за отопление

12:48 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

11:51 - 16.04.2024
Живот

Crocs и Pringles пускат ботуши за чипс

Неочаквано и забавно партньорство

11:47 - 16.04.2024
Живот

NOVA ще търси големите постижения на България след `89-а година

В последните две недели на април от 16:30 часа водещите ще представят изобретения, награди и успехи, които са прославили българите по света.

11:45 - 16.04.2024
Важно днес

Пак отложиха делото за мярката на бившата шефка на "Митниците" Петя Банкова и Стефан Димитров

Последното заседание също беше отложено, след като защитничката на Банкова - Аделина Натина, не се яви в съда заради болест.

11:03 - 16.04.2024