През последните няколко месеца с колегите разгледахме всички електронни четци, за да изберем най-подходящия. Искахме да направим информиран избор за устройство, което не само четете книги, но и да може да се използва за записки по време на срещи. Освен това да има браузър, имейл клиент и някои други екстри, които го доближават до компютър, без обаче да губим приятното аналогово усещане, което дават този тип устройства.

четец Lenovo Smart PaperНо, както винаги се случва, колкото повече навлизаш в спецификата на един продуктова категория, толкова по-трудно става решението. Докато не се срещнахме с Lenovo Smart Paper.

Въпреки че горе-долу знаехме какво да очакваме от модела, постоянно откривахме нещо ново, което да ни изненада.
Нека започнем обаче с външния вид - Lenovo Smart Paper има модерен и удобен дизайн, използваните материали придават на четеца усещане за солидност и приятен допир.

Стилусът му е метален, супер удобен и лек. Като цяло Lenovo Smart Paper дава усещането за качествен премиум продукт.

Фокусът върху писането и скицирането съществува в други четци на пазара, но, ако четете и водите бележки ежедневно, Lenovo Smart Paper e за вас.

Дебелината на четеца е почти колкото размера на USB-C порта в долния ляв ъгъл - 5.5мм. Елегантно, фино, но стабилно – каквото трябва да бъде всяко едно устройство, което ще ни придружава навсякъде. В офиса, в къщи, в кафето.

Един от големите проблеми с четците и таблетите е, че често ги оставяме на всевъзможни места, понякога сядаме на тях, нерядко се случва да падат от дивана или от масата.

Тук можете да бъдете спокойни – устройството е достатъчно здраво, за да не се поврежда, докато го местите напред-назад из дома ви или случайно ви се изплъзне от ръцете ви.

ако четете и водите бележки ежедневно, Lenovo Smart Paper e за вас

Теглото му е малко над 400 грама, което е нормално за нещо с екрана от 10,3 инча. Дисплеят е с матово покритие, което неутрализира отблясъци и поглъща светлината, без да я отразява.

Екранът му работи по различен начин от всеки LCD или LED екран, който сте виждали.

Може да си водите и гласови записки, но ще трябва да го свържете с външна колона, чрез Bluetooth 5.2. Lenovo Smart Paper има вградена Wi-Fi антена. Устройството покрива стандартите WLAN 802.11 a/b/g/n/ac, в честотния диапазон 2.4GHz – 5GHz.

Други много важни неща - Lenovo Smart Paper преобразува не само ръкописните ни бележки в писмен текст, но и аудио файл. Като освен да съхранявате рисунки, бележки и файлове в паметта на устройството, чрез специално приложение, бихте могли да ги записвате в облак и да ги достигате после от смартфон или лаптоп.

В кутията има включен кейс, който се прикрепя към гърба и се затваря отпред с магнити.

Той е стилен и приятен, като позволява съхранението на писалката с него, както и зареждането на Smart Paper, докато е затворен. Устройството автоматично отчита кога кейсът е отворен или затворен, така че екранът да се активира при нужда.

Детайлите, които успяха да ни впечатлят са леко заоблените краища, даващи удобен захват. Широката черна рамка, която обгръща мекия E-Ink дисплей достатъчно, за да можете да го хванете и от двете страни. Вляво се намира и мястото за писалката, която също е метална.

Няма да Ви се наложи да зареждате специално Smart Paper Pen, защото се използва иновативната технологията, която зарежда „писалката“ докато е в допир с устройството.

ако четете и водите бележки ежедневно, Lenovo Smart Paper e за вас.

Като сменяте накрайниците, получавате и различен тип аксесоар към четеца - писалка или четка, молив или маркер - зависи какви са нуждите ви в момента, като дисплеят реагира толкова прецизно на натиска, че бихте могли поставяте светлосенки, ако рисувате и въобще да изпадате в детайлите, които искате (в случай, че имате уменията за това, разбира се).

Ако пишете бележки, ще открието готови шаблони, включително и петолиние.

Lenovo Smart Paper

Общият им брой е 74, като изглежда, че е помислено за широк кръг от дейности - можете да добавяте to-do list, да чертаете, да смятате и дори да композирате като повечето от шаблоните са с безкраен брой страници.

Lenovo Smart Paper има предефинирани преки пътища до приложения като Notebook, Library, My Device и Google Drive. На разположение е файлов мениджър, имейл, календар, часовник, калкулатор, Firefox и WPS Office. Любимите си книги може да четете с Ebook Reader. Lenovo Smart Paper

Браузването в интернет връща усещането за четенето на вестник, леко лагва при скролване на страници с големи снимки, но това е съвсем нормално за такъв тип технология. Може да отворите сайт с видео, но не и да гледате видео съдържанието.

Въпреки че няма Google Play, Lenovo Smart Paper няма грижи да подкара Android приложения, след като свалите APK файлове от места като APKPure. Така бихте могли да използвате практически всякакви приложения, включително Kindle, Aldiko, Kobo и което и да е друго приложение за книги.

Функцията Miracast, създадена с оглед на съвместната работа, позволява на потребителите да споделят екрана си с цвят и звук към съвместим телевизор или монитор. Този екстра бонус отваря нови перспективи за използване на Lenovo Smart Paper, като тази да споделяте екрана по време на срещи.

Има опция към четеца да свържете безжично и клавиатура.

ако четете и водите бележки ежедневно, Lenovo Smart Paper e за вас.

Докато го ползвате, очите ви не чувстват дискомфорт. Налични са 26 нива за корекция на светлината според средата, в която се намирате.

Разбира се, това не е устройство, което в края на деня не трябва да забравяте да заредите.

Батерията е с големина от 3500mAh и ще ви върне спомена за ползването на Nokia с фенерче - тя ви стига да прочитете 8500 страници, което са си десетина дни ползване.

Lenovo Smart Paper

За по-младите потребители, израснали със слушалки в ушите има и опцията, която, трябва да признаем, наистина е приятна - става дума за режим, в който бихте могли едновременно да четете и да слушате музика.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Главчев спря решението за частна детска болница. Инвеститорът също се отказа (Обновена)

Инвеститорът се отказа от създаването на педиатрично отделение

17:20 - 01.05.2024
Живот

"Мис изкуствен интелект" - първият в света конкурс търси най-красивия модел, генериран с AI

Създателите на конкурса се надяват събитието да се превърне в "Оскарите" в сферата на ИИ

17:16 - 01.05.2024
Важно днес

ПП-ДБ праща на ДАНС и прокуратурата решението за частна детска болница

Отношение по темата реши да вземе и съпреседателят на ДПС Делян Пеевски

14:52 - 01.05.2024
Важно днес

Полицейски щурм и арести на студенти в два американски университета

Сблъсъците са заради протести заради войната между Израел и "Хамас"

14:20 - 01.05.2024
Кино и сериали

Неудобната истина за насилието над деца в Холивуд

Нов документален сериал повдига важни въпроси, но не стига достатъчно далеч

13:24 - 01.05.2024
Важно днес

Радев и граждани въстанаха срещу проекта за частна детска болница, одобрен от кабинета "Главчев"

Фондация "Даная" ще съди държавата заради решението

12:27 - 01.05.2024
Живот

3 дълги уикенда през май и 7 неучебни дни за децата. Вижте кога почиваме

Кога ще почиваме този месец май?

11:52 - 01.05.2024
Важно днес

Министри на ПП ще водят листи. Денков ще е водач в два района

Двама депутати от ПП-ДБ ще участват само във вота за евродепутати

11:15 - 01.05.2024
Важно днес

Почина Пол Остър - "литературната суперзвезда" и автор на "Нюйоркска трилогия"

На 77-годишна възраст си отиде Пол Остър - един от най-значимите писатели на своето поколение

10:11 - 01.05.2024