"ЧЕЗ Разпределение България" обяви, че в петък, 15 октомври, планира да прекъсне тока в няколко района на София и в десетки населени места от 57 общини в областите Благоевград, Видин, Враца, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен и София-област. 

От ЧЕЗ публикуваха уточнение, че "обявената на сайта на дружеството информация в секция „Графици“ не се отнася за целите райони и населени места, а само за малки части от тях. Това е информация, която дружеството редовно оповестява по този начин". 

Клиентите ще могат да проверят дали попадат в зоните на спирането на тока с въвеждане на клиентския си номер в сайта на ЧЕЗ. 

Обяснението за спирането на тока е, че "предстоят планирани дейности за развитие на електроразпределителната мрежа", които са "съпроводени с изключвания на електрозахранването. 

От ЧЕЗ предупреждават още, че е възможно прекъсванията да бъдат съпътствани с кратковременни оперативни превключвания, но дружеството ще се стреми да ги провежда през нощта, когато се засягат най-малък брой активни потребители. 

В София прекъсвания може да има в общо 14 района - Витоша, Изгрев, Илинден, Искър, Лозенец, Младост (1А и 3), Нови Искър, Овча купел, Панчарево, Подуяне, Сердика, Слатина, Средец и Студентски град. 

Спирането на тока в столицата ще започне по различно време между 8:45 и 9:30 ч., като се очаква захранването да се възстанови изцяло в следобедните часове по график. 

Пълният график на прекъсванията можете да видите тук


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ивайло Христов: Ще има български филм с "Оскар", когато има пари

Режисьорът на "Страх" определи като "буря в чаша вода" критиките на Теодор Ушев към избора на българското предложение за наградите

2,4 млрд. лв. от Плана за възстановяване са само за въглищните региони

Перник, Стара Загора и Кюстендил ще получат целева подкрепа

Весела Казакова, Мина Милева и "наказателният вот" срещу филмите им в България

"Това е наказание срещу успеха на всички, които светът призна - и то западният свят"

Изследване от Швеция: Covid-19 засяга по-малко хора, ако близките им са ваксинирани

Ваксините играят ключова роля не само за индивидуалната, но и за колективната защита във високорискова среда

Вирусолозите предлагат по-строги мерки: "Ние сме в извънредна ситуация"

"Излизането от тази вълна зависи от нашето разумно поведение като общество"