Член на МОК: Олимпиадата в Токио ще бъде отложена Снимка: © Getty Images

Олимпийските игри в Токио ще бъдат отложени заради пандемията от Covid-19, съобщава членът на Международния олимпийски комитет Дик Паунд пред USA Today.

"На база на информацията, с която МОК разполага, беше взето решение за отлагане. Параметрите, по които ще продължим напред, все още не са определени, но игрите няма да започнат на 24 юли. Това е, което знам", казва Паунд в телефонно интервю за медията.

Канадският бивш шампион по плуване е сред най-влиятелните личности в ръководството на Международния олимпийски комитет. По думите му - отлагането на игрите в Токио ще стане на етапи заради сериозните последици, които трябва да бъдат уредени от промяната в организацията на събитието.

В понеделник Канада и Австралия обявиха, че няма да изпратят своите атлетически делегации в Япония. Ръководителят на Британската олимпийска асоциация Хю Робъртсън казва пред Sky Sports, че Великобритания ще се присъедини скоро към тяхната позиция.

"Мисля, че решението е много просто. Ако вирусът продължи да се разпространява с темповете, които прогнозира правителството, не мисля, че има какъвто и да е начин да изпратим екип", казва Робъртсън.

"Първо не виждам как атлетите ще се подготвят дотогава. Елитните тренировъчни съоръжения са напълно разбираемо и съвсем правилно затворени в цялата страна. Няма начин спортистите да се подготвят по начина, който изисква Олимпиадата. На второ място, стои въпросът доколко адекватно е да провеждаме Олимпийските игри в този период", казва още той.

Тази новина е в развитие, очаквайте подробности.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023

Трима от задържаните българи на границата с РСМ получиха забрана да влизат в страната за 3 г.

Те са получили и глоба от по 300 евро, сред тях е бил депутат от "Възраждане"

14:41 - 05.02.2023

Умира ли приятелството? „Рецесията на връзките“ удря най-силно по мъжете

Свободното ни време е радикално индивидуализирано

12:49 - 05.02.2023