Ливърпул и Манчестър Юнайтед са двата клуба с най-много титли в Англия, но това не означава, че са имунизирани срещу тежки поражения. Вчера най-успешните отбори на Острова загубиха съответно с 2:7 и 1:6. Това е първият път в историята, в който допускат толкова много попадения в един и същ ден.

Действащите шампиони загубиха от летящия високо Астън Вила. Отборът на Дийн Смит, който едва се спаси от отпадане през миналия сезон, нямаше победа над активен носител на трофея от Висшата лига в 15 поредни срещи, но това се промени на „Вила Парк“ в Бирмингам. Там високо изнесената защита на „червените“ се провали срещу бързите нападатели на „виланите“.

Оли Уоткинс вкара хеттрик, а звездата Джак Грийлиш се разписа два пъти. Джон МакГин и Рос Баркли също намериха мрежата на вратаря Адриан, а двата гола на Мохамед Салах за Ливърпул бяха само утешителна награда за усилията на тима. Така Астън Вила дори изпревари шампионите и е втори в класирането с 3 победи от 3 срещи.

За първи път от далечната 1963 Ливърпул допуска 7 гола в един мач. Тогава мърсисайдци загубиха с 2:7 от Тотнъм. А в модерната история на Висшата лига бяха допускали толкова попадения само от Стоук Сити – през май 2015, в последния мач за сезона.

Интересна статистика от двубоя е, че Уоткинс стана първият играч от 2010 г. насам, който вкарва хеттрик на Ливърпул. Последно това стори Димитър Бербатов с екипа на Манчестър Юнайтед, когато „червените дяволи“ надиграха мърсисайдци с 3:2 на „Олд Трафорд“.

"Подарихме им всеки един от головете. Така мачът тръгна в една посока. Имахме своите добри моменти, но те не доведоха до нищо повече от двата гола на Салах. Докато добрите моменти на съперника водеха до добри положения или до попадения. Това бе голямата разлика. Ние направихме всичко, което не трабва да се прави в един мач“, каза мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп.

„Но трбява да поздравим и Астън Вила, защото те ни принудиха да направим тези грешки. Това, което се случи тази вечер, бе неочаквано. Не мога да кажа конкретно нещо, което доведе до този резултат, а като че ли събрахме всички грешки и провали в един мач. Дано бързо се съвземем от това поражение. Не играхме небрежно, а просто лошо“, констатира германецът.

Големият съперник на мърсисайдци Манчестър Юнайтед не се отърва по-леко, и то на собствения си стадион „Олд Трафорд“. Там възпитаниците на Оле Гунар Солскяер поведоха след броени секунди заради точно реализирана дузпа на Бруно Фернандеш, но след това видяха бързия обрат от страна на Тотнъм.

„Шпорите“ на Жозе Моуриньо, който е бивш треньор на Юнайтед, спечелиха чрез два гола на Хюн-Мин Сон, две попадения на Хари Кейн, както и голове на Танги Ндомбеле и Серж Орие. Каузата им бе подпомогната от червения картон на Антони Марсиал, който удари без топка играча на гостите Ерик Ламела и бе изгонен още в 28-ата минута.

Последно Брендън Роджъсрс стана мениджърът, който победи с 5 гола разлика свой бивш тим във Висшата лига. Сега Моуриньо изравни това постижение. Тотнъм стана първият състав, който отбелязва 4 гола на „Олд Трафорд“ за едно полувреме в модерната история на английското първенство. Последно това сториха именно те, но през далечната 1957 г., когато Висшата лига още не съществуваше.

"Чувствам се ужасно, това е най-лошият ми ден в Манчестър Юнайтед като треньор или играч“, каза мениджърът Оле Гунар Солскяер, който е легендарен нападател за клуба.

„Няма как да спечелиш мач след толкова много индивидуални грешки и подобно представяне. Това е доста притеснително. Не бяхме дори близо до това, което искам. Аз поемам вината, тъй като аз избрах състава за мача. Но този състав не бе на нужното ниво за Манчестър Юнайтед. Когато допуснеш подобна загуба, която се е случвала и друг път в историята на клуба, трябва да погледнеш в огледалото и да потърсиш грешките в себе си", призна Солскяер.

За трети път Юнайтед губи след допуснати шест попадения в лигата. Срещу тима толкова са вкарвали Саутхемптън и Манчестър Сити.

„Червените дяволи“ имат само една победа от три мача в лигата този сезон. Те загубиха у дома и от Кристъл Палас с 1:3 в първия двубой от новата кампания.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024