Covid-19 порази и Бонд: Премиерата на No Time to Die се отлага

Новият филм за Джеймс Бонд се оказа поредната жертва на епидемията от коронавирус. 25-тият епизод от шпионската сага, озаглавен "No Time to Die", трябваше да излезе по световните киносалони след по-малко от месец - на 2 април 2020 г.

Продуцентите обаче обявиха, че са взели решение да отложат премиерата с поне половин година. Последният филм с Даниел Крейг в ролята на Бонд би трябвало да се появи във Великобритания на 12 ноември, след което ще бъде разпространен и в останалите страни по света. Излизането му в САЩ е пренасрочено за 25 ноември.

Причината: много от страните, поразени най-сериозно от новия коронавирус, се принудиха да затворят кината си. В тази група попадат Италия, Южна Корея, Китай и Япония, от които създателите на филмите за 007 очакват значителен дял от приходите си.

"MGM, Universal и продуцентите на Бонд Майкъл Г. Уилсън и Барбара Броколи обявиха днес, че след внимателно обмисляне и цялостна оценка на световния кино-пазар премиерата на No Time to Die ще бъде отложена за ноември 2020 г.", се казва в кратко съобщение през @007 в Twitter.

Това решение ще има сериозен ефект върху календара на филмовите премиери, коментира Variety, тъй като може да доведе до промяна на планираните дати за други големи заглавия. Затварянето на големите киносалони вече се отразява върху доходността на големите филмови компании. В Хонконг и Тайван приходите от продажба на билети са паднали с почти 50%, съобщава сайтът, като се позовава на свои източници.

Новият график на "No Time to Die" означава, че филмът за Бонд ще излезе по екраните в САЩ след премиерния уикенд на "Godzila vs. Kong" и ще съвпадне с датата на премиерата на анимацията на Disney "Raya and the Last Dragon".

Прочетете още


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Гората.бг дари 445 хил. лева на наводнените в Карловско и нито една телевизия не отрази това

Никола Рахнев се възмущава от липсата на интерес от медиите и благодари на дарителите

22:44 - 04.12.2022

Асен Василев: Има чести срещи и ясно съгласуване на действията между Борисов и Радев

Според него президентът е основен фактор за провала за Шенген

17:36 - 04.12.2022

Борисов: По-добър от мен няма, България си има Меси в политиката

Очаква се той да бъде кандидатурата на ГЕРБ за прмиер

10:48 - 04.12.2022