Снимка: © getty images

17:00 ч.: Две нови жертви на коронавируса у нас

В 08:00 ч. тази сутрин Националният оперативен щаб обяви, че за изминалото денонощие няма отчетени нови смъртни случаи вследствие на инфекцията. По-късно през деня обаче стана ясно, че двама души са починали и общият им брой вече е 86.

В "Пирогов“ има една жертва - 84-годишен мъж. Пациентът е страдал от мозъчно-съдова болест и артериална хипертония, прекарал е и инсулт. В областната болница в Ямбол е починала 52-годишна жена, която е била със стенокардия и артериална хипертония, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

През днешния ден са установени още 7 нови случая - три в София и по един в Пловдив, Кърджали, Кюстендил и Разград. Общият брой на заразените у нас е 1872. 

Заразените от Covid-19, настанени в лечебни заведения, са 379. От тях 49 са в интензивни отделения и клиники. 201 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция - или 11 % от всички установени случаи.


16:30 ч.: България ще получи медицински маски от ЕК

1,5 милиона медицински маски ще бъдат доставени в близките дни на 17 страни членки, сред които и България, съобщиха от Европейската комисия, цитирани от БНР и bTV.

Доставката е част от новата поръчка на Комисията, чрез която бе финансирана покупката на 10 млн. маски по линия на извънредния механизъм за директна подкрепа на страните членки за смекчаване на преките последствия от пандемията. 

Маските ще бъдат доставени на нуждаещите се региони на седмични партиди през следващите 6 седмици.


08:00 ч. Няма починали от Covid-19 в последното денонощие

Секретарят на Националния Оперативен щаб доц. Димо Димов съобщи, че за последното денонощие са отбелязани 54 нови положителни проби в страната.

По области те са разположение по следния начин - 28 в София, 9 в Ямбол, 4 в Плевен, по 3 в Пазарджик и Благоевград, по 2 във Варна и Сливен и по 1 в Пловдив, Силистра и Стара Загора. Общо случаите вече са 1865.

Направените тестове за последните 24 часа са 1397, което прави общия брой досега 54 328 или 7 761 на 1 милион от населението.

20 от новите заразени са настанени в болница, а общият брой на засегнатите в лечебни заведения е 355. От тях в интензивни отделения и клиники се намират 43

Има 9 нови случая на заразени медици, от които 5 лекари, 1 фелдшер и 1 кинезитерапевт. 8 са в София и 1 в Ямбол. Общо те стават 201. Открити са и 5 нови случая на деца между 7 и 18-годишна възраст - две в Плевен и по 1 в София, Благоевград и Пазарджик. 

За последните 24 часа няма нито един смъртен случай от коронавирус инфекция, докато излекуваните са 17. Общо оздравелите стават 401.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Адвокатурата няма да иска наказание за Петър Илиев заради плагиатството

Софийският адвокатски съвет отказа дисциплинарно дело срещу юриста

МОН опроверга Кацаров: Тестовете за Covid-19 не достигат дори за една седмица

Около 150 хил. тестове не стигат за връщане в клас на всички ученици

Платформата за билети за Arctic Monkeys била атакувана от "вторичния пазар"

Мениджмънтът на бандата отказал преместване на концерта на друго място в Бургас, което щяло да увеличи капацитета двойно

Нинова: Не сме се договаряли нито да съм първи председател на НС, нито да има ротация

"Нито едно от имената, които се спрягат за министри от БСП, не отговаря на истината"

Фаворитите за най-добър филм на "Оскари" 2022

10 предложения, които могат да попаднат сред номинираните

Бог е високо, МВР - далеко, а юмручното право отнема живот

Престъпленията стават компенсация на липсващия ред и правосъдие

Всички ученици ще могат да се върнат в клас от 6 декември

Стойчо Кацаров ще издаде нова заповед