Да интервюираш Адел, без да си слушал албума ѝ: Австралийски репортер направи гаф за 1 млн. долара Снимка: © Getty Images

Какво ли е чувството да си един от малкото репортери в света, получили шанса да интервюират Адел, но да пропуснеш най-важния имейл в живота си и да признаеш пред певицата, че не си слушал новия ѝ албум?

Това е случаят на журналиста Мат Доран – поне според неговите думи.

Репортерът на австралийската телевизия Channel 7 летя до Лондон за интервю с Адел на 4 ноември. Тогава тя още не беше издала новия си албум „30“, но организаторите са изпратили на Доран ексклузивен мейл с всички песни. Той обаче твърди, че не разбрал, и в крайна сметка признал пред звездата, че е слушал само хита „Easy On Me“.

"Не е нужно да си преживял развод, за да се разплачеш на новия албум на Адел"

Случаят с Доран му донесе множество негативни реакции от журналисти и фенове от целия свят, а вече няколко дни той не се е появявал в ефира на Channel 7. Пред The Australian репортерът признава, че се чувства „унижен“.

Австралийската телевизия е платила 1 милион щатски долара за пакет, включващ интервюто с Адел и излъчване на концерта ѝ „One Night Only“ в студиото на Опра Уинфри.

Мат Доран, който е водещ на предаването The Weekend Sunrise, не е попитал певицата нищо за най-новия ѝ албум. По време на интервюто поп звездата се е обърнала към него с въпроса: „Какво мислиш за „30“?“, пише The Daily Telegraph. Тогава дошъл и срамният му отговор: „Не съм го слушал“.

Репортерът твърди, че получил копие на албума по електронната поща, но „някак" го пропуснал по време на полета до Лондон. „Това е най-важният имейл, който някога съм пропускал“, твърди Доран. „Когато провеждахме разговора с Адел, изобщо не бях наясно, че ми е било изпратено превю на все още непубликувания ѝ албум“.

Австралийските медии твърдят, че певицата прекъснала интервюто и излязла извън стаята, но Доран отрича тази информация. „Беше точно обратното. Първоначално разговорът трябваше да продължи 20 минути, а беше удължен до 29. По-голямата част от него беше свързана с албума“, казва репортерът.

Той отрича и че е бил свален от ефир след големия гаф, въпреки че не се появи по телевизията през изминалия уикенд.

Интервюто така и не беше пуснато от Channel 7. Правата се държат от Sony и те отказват да го излъчат. То щеше да е единственото, което Адел дава за австралийска телевизия относно дебюта на „30“. Освен това щеше да е огромен успех за канала, който е в жестока конкуренция с местния Channel 9.

Мат Доран стана жертва на редица подигравки в социалните мрежи, където редакторът на Elle Алекс Брус-Смит се зачуди как не е осъзнал грешката си, при положение че работодателите му са платили цели 1 милион долара.

„Интервюирал съм актьори и музиканти по целия свят в продължение на десетилетие. Да си уредиш разговорите и да правиш задълбочени проучвания за интересна история, е наистина трудната част. Но да си пуснеш един албум по време на 14-часов полет (вероятно в бизнес класата), звучи много лесно“, критикува го колегата му Марк Фенъл.

Австралийската авторка Тарла Ламбърт пише в сайта си Women’s Agenda: „Има стотици и дори хиляди висококвалифицирани, талантливи репортери, които биха убили човек, за да са на мястото на Мат Доран. Фактът, че е правил интервю с една от най-влиятелните жени в света и се е провалил във въпросите си за нейните творби, е достатъчна причина да се даде шанс на всички млади таланти, които чакат реда си“.

Междувременно, репортерът на американската ABC Мат Доран трябваше да обяснява, че не той е грешникът, а просто има съвпадение на имена.

Четвъртият студиен албум на Адел "30" дебютира на 19 ноември. Той идва идва след петгодишна пауза в музикалната ѝ кариера, белязана от развода с нейния съпруг Саймън Конеки и пълната й физическа промяна. Именно темата с развода е в основата на новите ѝ сингли.


Адел се завърна с корица на Vogue след 5 г. мълчание


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024
Важно днес

Сарафов, Гешев и Цацаров са извикани на изслушване в комисията за Нотариуса

Последните трима главни прокурори ще бъдат изслушани във връзка с мрежата около Нотариуса

18:24 - 28.03.2024
Технологии

Сам Банкман-Фрийд беше осъден на 25 години затвор за финансови измами

Фрийд каза пред съда, че съжалява.

17:55 - 28.03.2024
Живот

Бонуси от $75 хил. за всяко родено дете. Как Южна Корея се бори с демографската криза

Компании обещават хиляди долари бонуси за тези свои служители, които решат да станат родители

17:22 - 28.03.2024
Важно днес

Хванаха дипломатическа кола с мигранти на "Капитан Андреево"

По информация на телевизията зад волана на автомобила е бил виетнамски гражданин с дипломатически имунитет.

17:06 - 28.03.2024
Важно днес

Нова предизборна рокада в Митниците: Павел Манченко поема столичната служба

Герой от записите "Ало, Ваньо" ще управлява Митници София

16:30 - 28.03.2024