Адел е момичето-чудо на музиката. Великолепният й глас разбива рекордите в индустрията, сякаш няма нищо по-естествено от това. На 21 г. създава легендарни песни като "Rolling in the Deep", "Someone Like You" и "Set Fire to the Rain". 

Няколко месеца след като ражда първия си син Анджело, Адел печели "Оскар" за "Skyfall", музикалната тема към едноименния филм за Джеймс Бонд. 

Албумът й "21" стои в класацията Billboard 200 в продължение на близо 7 години. Следващият "25" отново печели "Грами", a когато тя приема наградата, демонстрира нещо повече от непринуденост и доблест - директно посвещава отличието на подгласничката си Бийонсе, като я признава за "певицата на моя живот". 

Тъкмо когато нищо не може да спре Адел, Адел сама решава да напусне публичната сцена.

От 2016 г. насам тя отказва интервюта, не записва нова музика и се отдава изцяло на личния си живот. Връзката й с предприемача Саймън Конеки се разпада само две години след тайната сватба. Раздялата не приключва със скандал. Нито един от двамата не разкрива брачните тайни пред медиите. Адел и Саймън продължават да живеят в съседни къщи в Лос Анджелис и отглеждат сина си като равноправни партньори, независимо че всеки е поел по самостоятелен път. 

Това, което Адел не може да скрие от медиите, е пълната й трансформация - за 2 години тя успява да свали 45 кг. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

След 5 години пауза тя отново е готова да излезе на сцената. Адел е звездата на ноемврийските броеве на американския и британския Vogue, с впечатляваща фотосесия и откровен разговор за промяната в живота й. 

33-годишната звезда се готви да пусне нов албум, като част от песните му са готови още от 2018 г. Текстовете са дълбоко лични и хвърлят светлина върху противоречивите емоции, през които преминава при развода си и при опитите си да започне нов живот след него. 

Адел описва албума като "самоунищожение, последвано от вглеждане в себе си и лично изкупление". 

"Чувствам се готова. Този път наистина искам хората да чуят моята гледна точка към историята". 

Отношенията й с 9-годишния Анджело са една от причините за тази саморефлексия. 

"Синът ми задава много въпроси. Наистина хубави въпроси, наистина невинни въпроси, на които просто не знам какво да отговоря. Например - защо не можете да живеете заедно с татко? Исках чрез този албум да му обясня коя съм аз и защо умишлено съм решила да разбия целия му живот в опит да преследвам собственото си щастие. Понякога това наистина го наранява. И е истинска болка за самата мен, болка, която не знам дали някога ще мога да поправя", казва тя в интервюто си за британския Vogue. 

Причината за раздялата с бащата на детето й е, че "не исках да се превърна в онова, което станаха много от моите познати". 

"Не бях тотално нещастна, но щях да стана нещастна, ако не бях поставила себе си на първо място", казва Адел. "Не грешните ни решения, а нерешителността ни разбива живота на децата ни".  

Самата тя е дете, отгледано от самотна майка. Родителите й се разделят съвсем скоро след раждането й, а отношенията с баща й са обтегнати в продължение на години. Собственият й развод обаче помага на Адел да прояви разбиране, да прости и да сложи край на конфликтите с него. 

Моментът, в който личният й живот сякаш се разпада, е моментът на физическата й промяна. За 2 години Адел отслабва поразително, но не благодарение на специална диета, периодично гладуване или друга от масово разпространяваните медийни версии. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)

"Всичко стана заради тревожността ми. Започнах да тренирам, просто за да се почувствам по-добре. Никога не съм си поставяла за цел да сваля килограми, винаги съм искала да стана по-силна и да прекарвам колкото се може повече време без телефона си. По този начин се пристрастих. Започнах да тренирам по 2-3 пъти на ден. Сутрин вдигах тежести, следобед обикновено излизах на разходка или тренирах бокс, а вечер правих кардио", казва т.я 

"Имах нужда да се пристрастя към нещо, за да подредя главата си. Можеше и да се захвана с плетене, но направих нещо друго. Хората са шокирани от това, че не съм споделила "пътя към промяната". Свикнали са всеки да документира всичко в Instagram. Повечето хора в моята позиция вероятно щяха да сключат спонсорски договор с диетичен бранд. На мен тотално не ми пукаше. Направих го за себе си, а не заради другите. Защо тогава да го споделям?", казва тя. 

Адел признава, че се чувства неудобно от интереса на публиката към външния й вид. 

"Хората обсъждат тялото ми от 12 години. Обсъждаха го и преди да отслабна. Така или иначе, не ме интересува. Не е нужно да си с наднормено тегло, за да имаш позитивна нагласа към тялото си", казва тя. По думите й, повечето от медийните спекулации по неин адрес през последните години са фалшиви - включително версията, че отслабването й било "възмездие" след развода.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Тя го отдава на стереотипните заблуди за разведените жени като "истерички, изгубили контрол върху себе си - защото какво е една жена без мъжа си... Но това са пълни глупости".

От няколко месеца Адел има връзка със спортния агент Рич Пол, 39-годишен чернокож предприемач, създал една от най-известните мениджърски агенции, сред чиито клиенти е ЛеБрон Джеймс. Бившият й съпруг Саймън приема отношенията им с пълно разбиране.

Рич Пол не е първият й партньор след развода, но за разлика от всички останали той не се поддава на стреса от медийното внимание към любовния живот на Адел. 

Независимо от всички препятствия дотук, Адел продължава да намира вдъхновение и покой в музиката. Това, за което не съжалява, е, че е открила "перфектния човек, от когото да родя дете". 


Адел откри новата си любов - "безотказния" спортен агент на ЛеБрон ДжеймсАко нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Хотелите пак ще могат да настаняват бежанци от Украйна, но срещу 15 лв./ден

Кабинетът няма да ползва само ведомствени бази, а и семейни хотели и къщите за гости

Кирил Петков поиска Радев да свика КСНС за Северна Македония

Петков иска МВнР да внесе доклад за състоянието на преговорите със Скопие

Бойците от "Азовстал" прекратяват съпротивата след 86 дни война

Майките и жените на войниците молят Ердоган за помощ в спасението им

Авария в завода "Неохим" доведе до временно изпускане на азотни окиси

РИОСВ-Хасково: Отчетените стойности са под пределните норми

Беларус обвини съоснователя на NEXTA, че ръководи "терористична" организация

Страната въведе смъртно наказание за опити за извършване на "терористични актове" преди дни

Италия внася повече руски петрол въпреки планa за ембарго на ЕС

Само за този месец Русия е изнесла около 450 хил. барела на ден за Италия

Металните врати на НС изненадаха и Никола Минчев

"Аз също видях тези врати в момента, в който и всички вие"

Герхард Шрьодер най-накрая подаде оставка от "Роснефт"

Заедно с него напуска и бившият агент на ЩАЗИ Матиас Варниг

Москва спира доставките на газ за Финландия в събота

Финландският газов оператор каза, че е подготвен за ситуацията