Адел откри новата си любов - "безотказния" спортен агент на ЛеБрон Джеймс Снимка: © Getty Images

Британската певица Адел е започнала връзка с Рич Пол - един от най-известните спортни агенти в Националната баскетболна асоциация, който представлява ЛеБрон Джеймс.

33-годишната Адел и 40-годишният Пол са заедно от няколко месеца, според източник на сп. People. Двамата бяха забелязани заедно за първи път по време на финалния мач от NBA между "Милуоки Бъкс" и "Финикс Сънс".

Това е първата официална връзка на Адел след развода й със Саймън Конеки - двамата се разделиха още през 2019 г., но продължиха да живеят в съседство един до друг в Бевърли Хилс, за да могат да отглеждат заедно своя син Анджело.

Ако звезда от ранга на Адел няма нужда от представяне за феновете на поп музиката, то Рич Пол е със сходен статус в сферата на спортния мениджмънт и баскетбола.

Роден през 1981 г. в Кливланд, Охайо, Пол решава да стане спортен агент, след като се запознава с ЛеБрон Джеймс на летището в Акрън през 2002 г. По това време Джеймс е на 18 години, а кариерата му в професионалния баскетбол все още не е започнала.

Той привлича вниманието на Рич Пол заради тениската, която носи - автентичен екип на някогашния отбор по американски футбол "Хюстън Ойлърс". По това време бъдещият спортен агент се занимава с търговия на спортни продукти.

Случайната му среща с ЛеБрон Джеймс прераства в дългогодишно професионално партньорство.

Рич Пол няма висше образование. Първоначално той се записва да учи в Университета в Акрън, но се прехвърля в колеж в Кливланд, след като баща му е диагностициран с рак.

Прекъсва обучението си малко след смъртта на баща си.

Впоследствие Пол започва работа в агенцията, която по това време представлява ЛеБрон. Той използва натрупания опит, за да създаде своя собствена компания през 2012 г. - Klutch Sports Group - и в момента е един от най-добре познатите агенти в баскетбола. Сред клиентите му са Бен Симънс от "Филаделфия 76-ърс", Антъни Дейвис от "ЛА Лейкърс", Дреймънд Грийн от "Голдън Стейт Уориърс" и др.

Около 4 месеца преди връзката на Рич Пол с Адел да стане публично известна, той дава интервю за списание New Yorker, в което намеква, че се среща с "много известна поп-звезда". Журналистът чува името й по време на разговор между Пол и негов колега, но решава да не го публикува, след като спортният агент настоява да се знае, че "не излиза с никого и е сам".

Отношенията му с Адел обаче са известни на близкия му приятелски кръг. В нощта на финала на NBA журналистът от ESPN Брайън Уиндхорст коментира, че Рич Пол "доведе приятелката си" на мача.

"Натискът, под който е подложен Рич, се състои в това, че хората поставят под въпрос неговата легитимност. Искат да го делегитмират заради расата му, заради липсата на професионално образование, заради това, че навремето е продавал спортни тениски от багажника на колата си", разказва Уиндхорст в коментар пред New Yorker, посветен на Рич Пол.

Липсата на университетска диплома едва не слага край на кариерата му, след като през 2019 г. Националната асоциация за колежански спорт прави опит да го "накаже" с въвеждане на изискване за минимален образователен ценз на атлетите.

Промяната става известна като "правилото Рич Пол", но е отменена, след като спортният агент публикува есе в The Atlantic и обвинява асоциацията в "издигане на бариери пред младите хора от по-бедни семейства, често - цветнокожи хора - които искат да променят системата".

Един от мениджърите на отбор от NBA описва Пол като "абсолютно безотказен, когато трябва да гарантира, че играчите му ще получат това, което искат" и като човек, който "ще използва всички налични средства, за да постигне тази цел".

В момента Рич Пол подготвя автобиографична книга със заглавие "Lucky Me", която ще бъде издадена от Roc Lit 101, едно от подразделенията на продуцентската компания на Джей Зи Roc Nation. Името на мемоарите е заимствано от една от песните на музиканта.

"Това е нещо повече от личната ми история. Lucky Me е историята на всяко чернокожо момче, което е израснало като мен. Искам да използвам своя разказ, както за да вдъхновя хората, които са преживели същото, така и за да образовам онези, които не са", разказва Рич Пол.


"The Last Dance": Историята на отбора, който промени баскетбола завинаги

Трябва ли спортистите да се месят в политиката: ЛеБрон спечели спора със Златан Ибрахимович

Кориците на Vogue, които провокираха гнева на Black Lives Matter


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024