Да пушиш не е готино - дори и да си Джена Ортега Снимка: © Getty Images

Актрисата Джена Ортега се оказа в центъра на нова драма в социалните мрежи тази седмица, след като беше заснета да пуши цигара.

Снимки и видеоклипове, на които 20-годишната звезда пуши, нашумяха в интернет и предизвикаха цял дебат и кампания срещу тютюнопушенето. Актрисата е заснета от папараци на таблодиното издание "Sun" да се разхожда навън в Лондон с колегата си Гидеон Олдън, докато в устата си държи цигара.

Много от нейните фенове се включиха в социалните мрежи, за да осъдят поведението ѝ, като някои нарекоха навика ѝ "отвратителен".

"Какво по дяволите? Джена пуши? О, неее", пише един потребител.

"Не мога да разбера защо някой ще избере да пуши активно цигари", пише друг.

Някои обаче защитиха звездата от сериала "Wednesday", като изтъкнаха, че тя е възрастна и може сама да взима решенията си: "Личният ѝ живот НЕ е ваша работа", посочва нейн фен в Twitter.

"Хората наистина си мислят, че известните личности им дължат нещо? Сега са ядосани на Джена Ортега за това, че пуши цигара??? От това ли са скандализирани? Тя е на 20 години, не е дете", отбелязва друг.

Дискусията предизвика огромно вълнение в интернет - до такава степен, че в нея се включи и майката на Джена - Натали Ортега, за да изкаже мнението си за всичко това.

В няколко сторита в Instagram тя сподели снимки за опасностите от пушенето на цигари. Едно от тях представляваше меме на героя Голъм от филма "Властелинът на пръстените" заедно с ироничен надпис: "Не вярвайте на лъжите, че цигарите са вредни за вас. Аз пуша през по-голямата част от моите 21 години и се чувствам чудесно!"

Тя публикува и откъс от статия, в която се обсъжда как ракът на белите дробове се причинява основно от цигарите, както и няколко други поста, които акцентираха върху негативните ефекти от пушенето като "миризмата на цигари" и "увредени зъби и венци".

Натали Ортега сподели и цитат, който гласеше: "Една майка винаги е майка. Тя никога не спира да се тревожи за децата си, дори когато те вече са пораснали и имат свои собствени деца."

Поредицата от публикации на Натали бързо събра вълна от внимание в социалните мрежи и много потребители я похвалиха за реакцията ѝ.

"Майката на Джена Ортега е взела пушенето на дъщеря си СЕРИОЗНО. Уважавам я за което", пише потребител в Twitter.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

МВР отчете 10 срещи на Бойко Рашков с обвинените в контрабанда баща и син

Новият шеф на "Митниците" питат депутатите как очакват обикновен митничар да е "юнак" срещу каналджиите

16:00 - 18.04.2024
Бизнес

Ръст на измамите с фалшиви обяви за работа, сочи доклад на Revolut за сигурността на потребителите

Най-разпространени остават класическите измами с карта

15:40 - 18.04.2024
Европейски дневници

Бургас посрещна роуд шоуто на подкаста "Европеец"

Епизод 2: Бургас - проследете събитието на живо

13:01 - 18.04.2024
Живот

Модните тайни на Gen Z

Новата кампания на Fashion Days е посветена на The Gatekeepers

11:43 - 18.04.2024