Да се учиш от най-добрите в рекламата: Cannes Lions ще е отворен за всички Снимка: © Cannes Lions

Cannes Lions - един от най-големите фестивали за реклама и креативни комуникации в света - беше отложен с една година заради пандемията от Covid-19. Това обаче не е краят на 5-дневното събитие: най-важните дискусии и презентации ще бъдат достъпни напълно безплатно през платформата LIONS Live.

Професионални класове, лекции, разговори с легенди на рекламната индустрия, кратки филми и подбрани модули за обучение ще бъдат на разположение на всеки между 22 и 26 юни - дните, в които трябваше да се проведе оригиналният фестивал.

В платформата ще бъдат публикувани и мненията на експерти в сферата на медиите, маркетинга и креативните професии за отраженията от Covid-19 върху бъдещето на бизнеса. Сред водещите лектори ще е и проф. Скот Галоуей от Университета в Ню Йорк, автор на няколко книги и ко-водещ в подкаста Pivot за връзката между технологиите, бизнеса и политиката.

Архивът The Work с над 200 000 кампании, представени на Lions, и още 1600 дискусии от по-ранни издания на фестивала, също ще бъде отворен за всички в рамките на седмицата на Cannes Lions.

Майсторските класове ще включват лекции от Реи Инамото (AKQA), Кийт Райнхард (DDB Worldwide) и Деби Вaндевен (VMLY&R).

Управляващият директор на Cannes Lions Саймън Кук посочва, че за първи път от близо 70 години организаторите няма да успеят да съберат на едно физическо място всички най-влиятелни фигури в рекламата и медиите - но Lions Live ще осигури виртуална платформа за сътрудничество, обучение и решение на проблемите, защото "сега повече отвсякога креативността наистина има значение".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024