Усещането, че непрекъснато пропускаш нещо важно е сред „болестите“ на ежедневието ни. Даже направо си е пандемия. Свързани сме с толкова много социални мрежи, източници на информация и хора, че сякаш всяка секунда се случва нещо ново.

Как да не си погледнеш нотификацията на телефона?

Може да е важна новина, а може и да е публикация, която да ти даде страхотна идея. Бизнес възможност? Казва го човек, чийто ден често започва с парчето на Eminem – Lose Yourself. Там все пак се пее: „This opportunity comes once in a lifetime, yo”. Така че би било тъпо да надъхаш сутринта, а после да изпуснеш „възможност един път в живота“, защото си забравил телефона си.

Може да е обаждане от близък човек – а ако има нужда от помощ? Може да е всичко.

Мога да се притесня само при мисълта за материализирането на някой от изброените сценарии.

Да имаш телефон със себе си не е зависимост, а необходимост, която ти дава връзка с останалия свят. И спокойствие. Той трябва да бъде с теб, дори и когато не е толкова удобно.

А много често не е – очертава се грозно през панталона, например. Или в неформална среда – искаш да тренираш един час и да нямаш багаж със себе си. Не би трябвало да е кой знае какъв лукс, нали?

От друга страна, да забравиш телефона си вече е кошмар, след който последствията могат да бъдат от всякакво естество. Пропадат ти плановете, чудиш се как да се свържеш с някого или закъсняваш, а няма как да предупредиш. Все допълнителни притеснения и още напрежение.

Вместо обаче да се вайкаме колко сме зависими от телефоните, можем да оптимизираме ежедневието си и да продължим да бъдем „вързани“, но същевременно и по-свободни.

Изпробвах услугата на Yettel multiSIM, с която на практика използвате телефона си и на още едно устройство. Ето и едно добро предложение кое точно да е това устройство - HUAWEI Watch 4 или HUAWEI Watch 4 Pro. Ще разкажа защо.

С multiSIM получавате виртуална карта към съществуващ номер, която позволява да се използва LTE часовника самостоятелно за обаждания и сърфиране в интернет без телефон.

LTE е „Long Term Evolution“ и е технологията, използвана за постигането на 4G стандартите. Макар и по-бавна от изискванията за 4G, тя дава над двойно подобрение на скоростта спрямо по-старите 3G стандарти.

Или иначе казано, часовникът по принцип е свързан само през Bluetooth с телефона. Но когато не е в близост, връзката се разпада. С услугата multiSIM обаче часовникът се свързва директно с мрежата и приема обаждания и интернет самостоятелно.

Освен да говорите с когото поискате, може да получавате съобщения и да виждате всички нотификации от приложения, които имате и на телефона.

Yettel Multisim

Използвах един делничен ден, в който нарочно си „забравих“ телефона у дома и излязох само с часовник, за да проверя дали ще изпусна нещо важно. За някои хора може да звучи като елементарно действие, но на мен в началото, да си призная, ми приличаше на жертва.

Равносметката накрая: проведох си разговорите и изпратих няколко важни съобщения. Пуснах си и GPS-а, за да проверя преди една среща къде е точният адрес. С помощта на Petal Maps - първото приложение на Huawei за карти за часовници, имате достъп до навигационни услуги без нужда от смартфон.

Накрая даже си пуснах и музика.

Активирането на услугата става с QR код, който се сканира, след което се отваря приложението на телефона и се активира LTЕ.

Yettel Multisim

С multiSIM може да имате виртуален мобилен номер на двете си смарт устройства, като черпите от минутите за разговори и MB интернет от своя тарифен план.

Като журналист и активно спортуващ човек, комбинацията от тази услуга с HUAWEI Watch 4 Pro LTE ми допадна перфектно.

Часовникът е изработен от титаниева сплав и има керамичен заден капак. Изглежда елегантно и върви както с по-официални дрехи, така и със спортен екип. А за съвсем специални поводи Pro версията има и тъмнокафявата кожена каишка, която придава още по-луксозен вид.

При Watch 4 разполагате с черна флуороеластомерна каишка със спортна, минималистична визия.

Часовникът винаги си е на мястото. А и всички хора, с които се видях, се загледаха в него.

Моделът е със сферичен 1,5-инчов LTPO AMOLED екран, разположен под сапфирено стъкло. Разполага с опции за електронна поща и чат, и е съвместим с Android и iOS смартфони. Има и режим за над 100 различни тренировки в множество спортове.

Идва с мониторинг на сърдечния ритъм TruSeenTM 5.0+, мониторинг на кислорода в кръвта и водоустойчивост 5ATM, което го прави подходящ за свободно гмуркане – което не практикувам, но ако практикувах, със сигурност нямаше да си взимам телефона с мен.

А като човек, който освен да си забравя телефона, забравя да си заражда и батериите на различните устройства, се радвам, че зарядът на HUAWEI Watch 4 Pro издържа цели 8 дни в режим на ултрадълъг живот на батерията при обичайна употреба.

До края на август всеки закупил смарт часовник HUAWEI Watch 4 или HUAWEI Watch 4 Pro и активирал услугата multiSIM, получава възможност да използва multiSIM от Yettel без заплащане за период от 6 месеца.

От август нататък, първият 1 месец е безплатен – впоследствие услугата се заплаща по 4,99 лв. с ДДС на месец.

В момента в Yettel крайната клиентска цена на Huawei Watch 4 Pro с титаниева верижка е 1149.99 лв. с ДДС, на Huawei Watch 4 Pro с кожена каишка – 1099.99 лв. с ДДС, а на Huawei Watch 4 – 799.99 лв. с ДДС, като часовниците могат да бъдат закупени и на лизинг.

Материалът е част от специален проект на BoulevardBulgaria.bg x Yettel MultiSim
Автор: Борислав Орлинов
Фотограф: Мира Дерменджиева


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Спорт

Изненадваща победа за Ландо Норис в Гран при на Маями във Формула 1

Въпреки че не спечели състезанието Верстапен увеличи преднината си в шампионата пред своя съотборник Серхио Перес

09:21 - 06.05.2024
Важно днес

Нетаняху влезе с полиция в "Ал Джазира" в Израел

Тел Авив аргументира решението си с мотива, че катарската телевизионна мрежа застрашава националната сигурност.

15:33 - 05.05.2024
Важно днес

17-годишен младеж се призна за виновен за побоя над Матиас Еке

Непълнолетното момче се е предало на полицията в Дрезден в присъствието на родител.

12:59 - 05.05.2024