Данаил Кирилов вече не е депутат, Ангелкова е част от две комисии Снимка: © Министерство на правосъдието

Данаил Кирилов вече не е депутат. Народните представители гласуваха молбата му за прекратяване на пълномощията със 127 гласа "за", 3 "против" и 5 "въздържал се".

Бившият правосъден министър можеше по закон да се върне в парламента, след като напусна поста си във ведомството, но избра да не го прави. Той беше част от 44-то Народно събрание и оглавяваше Комисията по правни въпроси. При завръщането си в парламента Кирилов измести Лиляна Радева, но днес тя отново ще се завърне на депутатското си място.

Десислава Ахладова положи клетва като правосъден министър

Кирилов подаде оставка като министър на правосъдието на 26 август, без да посочи причините. Той бе един от авторите на проекта на ГЕРБ за нова Конституция, който събра нужните 120 подписа на народните представители за започване на процедура по свикване на Велико Народно събрание.

Бившият правосъден министър бе заместен от Десислава Ахладова във ведомството. Тя положи клетва на 3 септември.

Днес депутатите събраха кворум от 126 народни представители. Първия път се регистрираха 120 и опитът им се провали, но вторият се оказа успешен. Народните представители от БСП не участват в регистрациите.

Междувременно стана ясно, че бившият министър на туризма Николина Ангелкова ще бъде част от две парламентарни комисии. Тя влиза в комисията по икономическа политика и туризъм, както и в тази за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024