Дани Каназирева изпадна от първо място в листите на ГЕРБ в Пловдив

Доскорошната депутатка от ГЕРБ Дани Каназирева може изобщо да не участва на следващите избори, след като ѝ е отказано водаческо място в 17 МИР - Пловдив област.

Информацията беше съобщена от областния координатор на ГЕРБ в региона Георги Мараджиев пред местната медия "Пловдив 24", без да се дават мотиви за решението.

Вместо това партията е решила да я покани за 7-мо място в листата в основния 16 МИР - Пловдив-град, което обаче явно не е удовлетворило очакванията на Каназирева.

Така направена - офертата по всяка вероятност ще означава, че Каназирева ще остане извън Народното събрание. На последните парламентарни избори партията спечели само 3 депутатски места от Пловдив-град и още 3 от Пловдив-област.

"Да, имам предложение да съм част от листата на ГЕРБ в града, но все още мисля дали искам отново да бъда част от парламента", казва тя, цитирана от сайта "Под тепето".

Разместването в редиците на ГЕРБ идва малко след като се оказа, че бившият министър на културата Вежди Рашидов може отново да се върне на избираемо място в кандидатдепутатските листи именно от пловдивския избирателен район. Засега няма официална информация дали Бойко Борисов ще е водач в 16 МИР, както на последните няколко парламентарни вота.

Дани Каназирева е бивш областен управител на Пловдив по време на последния кабинет на ГЕРБ. В началото на политическата си кариера в Общинския съвет на града тя беше член на партията на Борисов, но през 2010 г. беше изключена заради "нерегламентирани и несъгласувани действия" - по-късно тя обвини Цветан Цветанов за това решение.

Каназирева реши да се кандидатира през своя партийна структура за кмет на Пловдив през 2011, 2015 и 2019 г., като в последните два вота се класираше на трето място срещу кандидатите на ГЕРБ и бившия градоначалник Славчо Атанасов. Малко след последните местни избори ГЕРБ реши да я върне обратно в редиците си, а Борисов я назначи за областен управител.

През 2021 г. за първи път Каназирева стана депутат в трите кратки Народни събрания.

Престоят ѝ в парламента ще се запомни с активните опити да се противопостави на закриването на Специализирания съд и прокуратура, както и с многозначителния ѝ призив "не пипайте организираната престъпност, защото ще настане хаос" в опит да аргументира защо спецправосъдието трябва да остане и да се занимава само с делата срещу групировките.


Не пипайте организираната престъпност, ще настане хаос" "Не пипайте организираната престъпност, ще настане хаос"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Няма да се откажем, нито ще се предадем

ПП-ДБ се регистрираха в ЦИК за изборите на 9 юни

12:31 - 24.04.2024
Живот

Олена Грицюк - бежанката от Чернигов, която преведе "История Славянобългарская" на украински

Архитектката сама превежда и оформя Паисиевото издание

11:48 - 24.04.2024
Важно днес

Не МВР, а bTV разпространи още кадри от инцидента с журналиста Димитър Стоянов

И те обаче поставят въпрос дали конфликтът не започва по-рано

11:25 - 24.04.2024
Важно днес

"Зелено движение" даде заявка за своя парламентарна група в новия парламент

Партията се регистрира самостоятелно за участие в изборите на 9 юни

11:24 - 24.04.2024