Даниъл Крейг сложи край на кариерата си като британския разузнавач Джеймс Бонд, но скоро ще се завърне в друг запомнящ се образ - ексцентричния и извънредно умен южняшки детектив Беноа Блан от "Knives Out".

Криминалната мистерия на Райън Джонсън в стила на романите на Агата Кристи, подправени с екшън и доста хумор, беше един от филмовите хитове на 2019 г. Успехът му сред публиката се дължеше не само на Крейг, а и на цяла армия от големи актьори - Крис Еванс, Джейми Лий Къртис, Кристофър Плъмър, Ана де Армас, Майкъл Шанън, Тони Колет и още много други.

При това "Knives Out" беше номиниран за най-добър оригинален сценарий на "Оскарите" през 2020 г.

Сега Джонсън отново е подготвил кастинг с "тежка артилерия" от таланти - в новия филм ще видим Едуард Нортън, Катрин Хан, Лесли Одъм-джуниър, Джанел Моне, Кейт Хъдсън, Дейв Баутиста и Итън Хоук.

Режисьорът на "Knives Out" намеква, че новият филм ще бъде напълно различен от това, което сме видели в първата серия.

"Това, което обичам при Агата Кристи, е, че тя никога не изпада в творчески застой. Мисля, че има едно погрешно схващане, според което книгите ѝ повтарят една и съща формула многократно - но феновете знаят, че истината е точно обратната", пише Джонсън в Twitter, като с поредица от туитове анонсира появата на новия филм.

"Не са само условията или методите на убийствата - тя непрекъснато разширява концептуалните граници на жанра. Под чадъра на детективските истории тя пише шпионски трилъри, прото-хоръри, преследвания на серийни убийци, готически романси, психологически изследвания върху личността или бляскави пътеписи. Когато направих "Knives Out", бях възхитен от възможността да създам още мистерии с Даниъл Крейг в ролята на Беноа Бланк - да възкреся Агата Кристи и да направя така, че всеки отделен филм да е като самостоятелна нова книга, със свой тон, амбиция, смисъл на съществуване и... заглавие", коментира Джонсън по повод избора на името "Glass Onion" вместо "Knives Out 2".

Част от снимките за филма са направени в Гърция през лятото на 2021 г. Очаква се новата продукция да излезе в края на 2022 г. и ще се разпространява чрез Netflix.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Какво са "АПИ-та" и защо никой не иска да гледа как се правят наденица и европейски закони

Лидия Симова за работата на един политически сътрудник в ЕП

20:30 - 25.04.2024
Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. ГЕРБ и ДПС се хвалят с 1 млрд. лв. за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон в Сорбоната

Френският президент призова ЕС за реформи и отговор на рисковете

15:08 - 25.04.2024