Джеймс Бонд се сблъска с най-великия "злодей" - трол-културата в Twitter, която е способна да направи за смях дори Даниел Крейг.

Актьорът стана "мишена" на канонада от хумористични meme-та, след като се появи във видео на GQ, посветено на часовниците Omega, които той носи в различни свои филми - от класиката за 007 "Казино Роял" до криминалната комедията "Knives Out".

Това, което привлече вниманието на интернет, обаче не беше легендарният Speedmaster Moonwatch, а промененият външен вид на Крейг.

Бонд вече го няма - с новия алаброс и кръглите диоптрични очила с тънка позлатена рамка Даниел Крейг прилича повече на европейски бюрократ, отколкото на машина за убиване.

Това вдъхнови и цяла вълна от пародийни сравнения , свързани с новата му визия - от банкер и нацистки беглец до министър на пощите и телеграфа от 70-те, или търговец на антики в телевизионно риалити.

Ето какво се оказва най-близко до образа, който 55-годишният актьор извиква в съзнанието с новия си външен вид.

  • "Даниел Крейг изглежда като човек, който всеки момент ще обяви нови капиталови изисквания за големите европейски банки", пише Sid Verna.
  • Друг го сравнява с чиновник, на когото му е омръзнало да обяснява разликата "между Съвета на Европа, Съвета на ЕС и Европейския съвет".
  • "Посланик Даниел фон дер Крейг се опитва да реши дали ЕС е "обезпокоен" или е "дълбоко обезпокоен", гласи друг туит, който си прави майтап с едно от най-често използваните клишета в дипломатическата комуникация на ЕС.
  • "Даниел Крейг се чуди дали да отхвърли молбата на Замбия за преструктуриране на външния ѝ дълг", пише трети.
  • "На тази снимка Даниел Крейг излъчва силна енергия на "нацистки счетоводител, открит в Панама през 1968 г., който току-що е схрускал капсулата с цианид, която е пазил в кътника си за всеки случай", пише Harry Sword.

"Западен Берлин vs. Източен Берлин", или два различни начина да бъдеш европеец.

  • "Пожелавам на Даниел де Крьоег и неговата партия DVV късмет на изборите, в момента Нидерландия има нужда точно от такива нови лица", казва друг коментатор, който иронизира победата на VVD на Герт Вилдерс.
  • "Полският отговор на "Опенхаймер" току-що излезе - Даниел Крейг заслужава "Оскар" за ролята на Лешек Балцерович, човек, който взема исторически важни решения в повратен момент от историята, само за да прекара остатъка от живота си в агония заради последствията", гласи анотацията на филм, който бихме гледали с удоволствие

A британското посолство в ЕС директно покани Крейг на интервю за работа и използва мемето, за да рекламира свободните си позиции.

Със сигурност Крейг е "събудил" и стари кошмари на някои хора от сблъсъците им с банкери през годините:

За едни - той напомня на "банкера, който отхвърли ипотечния ми кредит за втори път", а за други - на "кредитния мениджър, който ми каза, че съжалява много, но не одобрява кандидатурата ми за увеличаване на овърдрафта, докато бях студент", казва друг.

Или

"Това е последното нещо, което виждаш, преди трейдърът от Société Générale с докторат по математика от Париж да ти предложи най-бомбастичната структура от деривати, известна на човечеството".

Но не е само финансовият сектор и политиката - явно всеки се е сблъсквал с този поглед и усмивка:

"Даниел Крейг изглежда така, сякаш всеки момент ще вкара отбор от австрийската Бундеслига в груповата фаза на Шампионската лига"

или

"Даниел Крейг изглежда като хирург от централна Европа, който обяснява, че се е наложило да ампутира ръцете ти, но идва с добра новина - човекът на съседното легло иска да купи часовника ти".

или

"Даниел Крейг е водещият на дискусия, който чака да приключиш, докато наближаваш 15-тата минута на 10-минутната си презентация, а още не си стигнал до основната си теза",

или

"Даниел Крейг изчаква, преди да унищожи дисертацията ти с няколко добре подбрани въпроси"

или

"Даниел Крейг изглежда като човека, който ще каже на баба ти, че колекцията ѝ от керамика не струва нищо в "Antiques Roadshow".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Елиникон: проектът за най-голям "умен" град в Европа, който набира все по-голяма скорост в Гърция

Амбициозният проект цели да превърне бившето летище в най-големия "умен" град в Европа

13:56 - 02.05.2024
Важно днес

След пауза от няколко месеца в ИСУЛ отново се правят костно-мозъчни трансплантации на деца

5-годишно дете е било оперирано и вече е изписано от болницата

13:17 - 02.05.2024
Важно днес

"Хамас" не хареса предложението за прекратяване на огъня, но преговорите продължават

"Хамас" е скептична към израелското предложение

10:36 - 02.05.2024