Правителственият пиар Севдалина Арнаудова е разчитала на дарения от родители, за да изплати бързо крупни кредити в последните пет години и да се сдобие с луксозен апартамент и огромна къща, съобщи "Сега".

Арнаудова предостави на медията "пълна информация за подаваните от нея имотни декларации, както и допълнителни данни от погасителния план по кредитите си, за да покаже, че семейството може да докаже произхода на средства за имотните придобивки".

През миналата седмица тя каза, че все още не се води собственик на вила в с. Бистрица, струваща над 1 милион лева. Половината от сумата била кредит от ДСК, а майка ѝ помогнала за останалата част, като продала апартамента си.

Информацията за покупката на имота е на Атанас Чобанов от „Биволъ“, който публикува снимка на къщата от Google Maps и добави извадка от имотния регистър.

В документите се вижда, че пиарът на премиера Борисов е придобила имота за 1 056 148 лв. заедно със съпруга си Делян Димитров. Той е член на Управителния съвет на "Булгартрансгаз" - държавното предприятие, което управлява транзитната газопреносна система на България. От предоставените от Арнаудова данни се разбира и какви са неговите доходи за 2019 година - 80 528 лв. от основната му заплата, 22 469 от негова заплата в ГЕРБ, 8 400 от наем на личен апартамент в Студентски град и 19 558 лв. от продажба на гараж. 

"Къщата все още не е моя, а на банка ДСК, откъдето имам изтеглен ипотечен кредит. Всичко е надлежно декларирано. Майка ми си продаде апартамента, дойде да живее с нас, дари ни парите - също съм декларирала. Всичко е по банков път, на пазарни цени", Арнаудова за вилата за 1 млн. лв: Майка ми си продаде апартамента и ни дари парите - всичко е декларирано пред "Сега".

Според новите данни, които тя предостави, семейството е получило дарения на три пъти, два от които идват непосредствено след продажба на имоти. На 26 април 2017 г. майката на Севдалина, Димитрина Кирилова, прави дарение от 40 хиляди евро, след като е продала апартамент в "Надежда" от 81 кв. м.. Впоследствие на 17 октомври 2017 г. бащата на съпруга ѝ дарява още 40 хиляди от спестявания, като Арнаудова твърди, че тези суми са използвани за погасяване на първия заем от 150 хиляди евро. 

Третото голямо дарение е получено на 1 април 2020, пишат "Сега" - то идва от майката на Севдалина и е на стойност 391 166 лв - същата сума, за която тя продава апартамент от 128 кв. м. с гараж на "Глория палас" на ул. "Никола Петков". С тези пари е погасена оставащата част от заемите - 28 145 лв. по потребителския кредит и 28 472 по жилищния от 2015 година. Правителственият пиар допълва, че останалата част от дарението е насочена за погасяване на ипотечния наем за имота в Бистрица.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Най-скъпоплатените баскетболисти и бизнес начинанията им

ЛеБрон Джеймс води класацията на Forbes за осма поредна година

Йорданка Фандъкова и съпругът ѝ са заразени с Covid-19

И двамата са ваксинирани, нямат симптоми

Мая Манолова открива кампанията с нова прическа: "На мутрите да им е ясно, че не съм блондинка"

"Те се готвят за реванш, ние се готвим да им се противопоставим, така че това е знак“

Служител на Netflix разгласи "чувствителни" данни в знак на протест срещу Дейв Шапел и беше уволнен

Изнесена е информация за гледаемостта на The Closer, но и за сериали като Squid Game

Ново замърсяване на водата и остра миризма на нефт край кораба Vera Su

Стойността на азот-амониев превишава 3 пъти измерваните досега стойности

Самоунищожената картина на Банкси "Любовта е в кошчето" беше препродадена на рекордна цена

На търг през 2018 тя се спусна през рамката и беше нарязана на парчета

Директорът на Центъра по заразни болести: По-добре "зелен сертификат", отколкото локдаун

Проф. Ива Христова е един от експертите които ще решават за мерките на Ангел Кунчев