Снимка: © Facebook

Правителственият пиар Севделина Арнаудова, която попадна под прожекторите в петък, каза, че все още не се води собственик на вила в с. Бистрица, струваща над 1 милион лева. Половината от сумата била кредит от ДСК, а майка ѝ помогнала за останалата част, като продала апартамента си, каза тя.

Информацията за покупката на имота е на Атанас Чобанов от „Биволъ“, който публикува снимка на къщата от Google Maps и добави извадка от имотния регистър.

В документите се вижда, че пиарът на премиера Борисов е придобила имота за 1 056 148 лв. заедно със съпруга си Делян Димитров. Той е член на Управителния съвет на "Булгартрансгаз" - държавното предприятие, което управлява транзитната газопреносна система на България.

Севделина Арнаудова, която отговаря за връзките с обществеността в ГЕРБ още от 2006, коментира пред „Сега“, че къщата все още не е нейна.

"Къщата все още не е моя, а на банка ДСК, откъдето имам изтеглен ипотечен кредит. Всичко е надлежно декларирано. Майка ми си продаде апартамента, дойде да живее с нас, дари ни парите - също съм декларирала. Всичко е по банков път, на пазарни цени", каза тя.

Имотът е придобит в средата на миналата година и е вписан през юли 2019 г. Освен вилата семейството притежава и апартамент от 198 кв. в София за 352 000 лв.

Размерът на кредитите от банка ДСК, които Арнаудови са ползвали, според информацията на Чобанов, е общо 650 хиляди евро. Апартаментът е взет с ипотечен кредит за 150 000 евро, който е изплатен за 57 месеца - средно 5260 лв на месец. Кредитът за къщата е в размер на 500 000 евро.

Големият апартамент от 2015 г. е деклариран от Арнаудова в Сметната палата в качеството й на член на политическия съвет на премиера Бойко Борисов. Правителственият пиар е декларирала и получено дарение от 40 хиляди евро.

Припомняме, че вчера правителственият пиар отговори на обвиняемия Васил Божков, който твърди, че та е посещавала „ежемесечно“ офиса му на ул. „Московска“ 43, пращана от Бойко Борисов. Арнаудова сподели, че не е очаквала укриващия се в ОАЕ собственик на "Национална лотария" да превърне „личните отношения в защитна теза“.

„От момента, в който работя за българското правителство, всичките ми срещи с български бизнесмени са били в изпълние на служебните ми задължения и са заснети от камера и микрофон не само от мен самата, а и от десетки медии“, обясни Арнаудова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Салман Рушди беше нападнат с нож по време на лекция

Нападателят на автора на "Сатанински строфи" е задържан

Българите в чужбина ще гласуват в 733 секции на 2 октомври

На последните избори бяха отчетени 225 785 гласа от чужбина

Бизнесът обвини "Булгаргаз", че купува газ с надценки за септември

Според служебния министър - сделката е станала на "доста добра цена"

Кадри от времето на ГЕРБ се озоваха на ключови позиции в служебния кабинет

Съветници, зам.-министри и нов шеф на тол системата имат стари връзки в ГЕРБ

Disney изпревари Netflix по брой абонати и стана номер едно в стрийминга

Само 16 месеца след пускането ѝ на световния пазар, Disney+ достигна до над 100 милиона абонати - постижение, което отне на Netflix цяло десетилетие.

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

TikTok уж забрани руското съдържание, но то още е достъпно - и в Русия, и у нас

Европейско изследване откри руски акауни, които заобикалят ограниченията

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени