Снимка: © Facebook

Правителственият пиар Севделина Арнаудова, която попадна под прожекторите в петък, каза, че все още не се води собственик на вила в с. Бистрица, струваща над 1 милион лева. Половината от сумата била кредит от ДСК, а майка ѝ помогнала за останалата част, като продала апартамента си, каза тя.

Информацията за покупката на имота е на Атанас Чобанов от „Биволъ“, който публикува снимка на къщата от Google Maps и добави извадка от имотния регистър.

В документите се вижда, че пиарът на премиера Борисов е придобила имота за 1 056 148 лв. заедно със съпруга си Делян Димитров. Той е член на Управителния съвет на "Булгартрансгаз" - държавното предприятие, което управлява транзитната газопреносна система на България.

Севделина Арнаудова, която отговаря за връзките с обществеността в ГЕРБ още от 2006, коментира пред „Сега“, че къщата все още не е нейна.

"Къщата все още не е моя, а на банка ДСК, откъдето имам изтеглен ипотечен кредит. Всичко е надлежно декларирано. Майка ми си продаде апартамента, дойде да живее с нас, дари ни парите - също съм декларирала. Всичко е по банков път, на пазарни цени", каза тя.

Имотът е придобит в средата на миналата година и е вписан през юли 2019 г. Освен вилата семейството притежава и апартамент от 198 кв. в София за 352 000 лв.

Размерът на кредитите от банка ДСК, които Арнаудови са ползвали, според информацията на Чобанов, е общо 650 хиляди евро. Апартаментът е взет с ипотечен кредит за 150 000 евро, който е изплатен за 57 месеца - средно 5260 лв на месец. Кредитът за къщата е в размер на 500 000 евро.

Големият апартамент от 2015 г. е деклариран от Арнаудова в Сметната палата в качеството й на член на политическия съвет на премиера Бойко Борисов. Правителственият пиар е декларирала и получено дарение от 40 хиляди евро.

Припомняме, че вчера правителственият пиар отговори на обвиняемия Васил Божков, който твърди, че та е посещавала „ежемесечно“ офиса му на ул. „Московска“ 43, пращана от Бойко Борисов. Арнаудова сподели, че не е очаквала укриващия се в ОАЕ собственик на "Национална лотария" да превърне „личните отношения в защитна теза“.

„От момента, в който работя за българското правителство, всичките ми срещи с български бизнесмени са били в изпълние на служебните ми задължения и са заснети от камера и микрофон не само от мен самата, а и от десетки медии“, обясни Арнаудова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Френска шампионка по джудо стана жертва на домашно насилие - но съдът пусна партньора й на свобода

Вълна от недоволство във Франция след скандала с Марго Пино и Ален Шмит

Асен Василев обвърза членството в еврозоната със съдебната реформа

"С текущата съдебна система влизането в еврозоната ще бъде сравнително сложно"

ПП номинира Бойко Рашков за вътрешен министър, но позицията му е под въпрос

Партиите обсъжда още едно ново министерство - на индустрията

47 НС може да въведе изискване за Covid-сертификати

Никола Минчев: Трябва да е ясно, че каквото правило е въведено, трябва да се отнася за всички

2289 нови случая на Covid-19, почти 20 000 дози ваксини

Вече над 123 000 души са си поставили бустерна доза от ваксината срещу Covid-19

Кирил Петков сравни "битката за прозрачност" на Бербатов с тази на ПП

Не е ясно дали го е канил за спортен министър

Цвета Караянчева остана извън 47 НС, но е готова да помага на Никола Минчев

"Aкo имa нуждa, бих пoмoгнaлa нa нoвия прeдceдaтeл, зaщoтo e мнoгo труднo, кoгaтo нямaш и пaрлaмeнтaрeн oпит"

"Булевард България" и LG препоръчват: Най-добрите коледни филми на 2021

Тази година има много интересни истории с участието на Нина Добрев, Нийл Патрик Харис и други