Снимка: © facebook.com/sevdelina.arnaudova

Правителственият пиар Севделина Арнаудова отговори на обвиняемия Васил Божков*, който твърди, че е посещавала „ежемесечно“ офиса му на ул. „Московска“ 43, пращана от Бойко Борисов. Тя сподели, че не е очаквала укриващия се в ОАЕ собственик на "Национална лотария" да превърне „личните отношения в защитна теза“.

Каза, че Божков е дошъл в централата на ГЕРБ с изпълнителния директор на bTV Флориан Скала. От медията съобщиха, че обвиняемият бизнесмен запознал директора им с премиера, но казаха, че фактите не трябва да се вадят от техния контекст.

Освен това Арнаудова разказа приказка, в която тя е Шехерезада, а Божков - Али Баба. Както знаете, на 1 юни той използва именно този похват, за да разкаже историята за 20% "такса помагане". Арнаудова заплаши с разкрития, ако атаките към нея продължат.

„От момента, в който работя за българското правителство, всичките ми срещи с български бизнесмени са били в изпълние на служебните ми задължения и са заснети от камера и микрофон не само от мен самата, а и от десетки медии“, написа Арнаудова в профила си във „Фейсбук“.

„Познавам г-н Васил Божков отдавна и не само аз, а и членове на моето семейство, един от тях доскоро беше негов служител. Не очаквах такава манипулация на истината. Не очаквах, че ще превърне личните отношения в защитна теза“, каза пиарът на ГЕРБ, заемащ тази длъжност още от 2006 г. Малко по-късно тя обясни, че баща ѝ е работел за Божков.

Думите ѝ идват след публикацията на Божков в 8 ч. тази сутрин, която гласи: "През последните години Севдалина Арнаудова е посещавала офиса ми на ул.“Московска“ 43 ежемесечно. Тя не пуши пури. Бойко, ще намериш ли поне малко достойнство да кажеш защо я пращаше?“.

Припомняме, че обвиняемият е подал сигнал до прокуратурата с твърдение, че е изплатил 30 млн. евро през последните години на ръководството на ГЕРБ под формата на такса "спокойствие". След всичко това, в интервю за предаването „Панорама“ по БНТ1, премиерът Бойко Борисов се закле „във всичко свято“, че не е взимал „един лев, една стотинка“ от Божков.

"От Божков съм получавал една пура в централата на ГЕРБ - беше дошъл с ръководителите на bTV. Ще си запазя отговора на въпроса защо сме се срещали“, каза той.

Севделина Арнаудова добави още, че когато се е виждала с Божков, е била "наясно", че той е "с камера и микрофон", а тя не е.

„И не аз съм искала от Вас, Вие се предлагахте! Не е мъжко да спестявате тази част от истината, вярно е, че беше отдавна - преди повече от 6-7 години. Съжалявам, че помните избирателно! Аз обаче помня добре, не само първите ни срещи, но и последната - в централата на ПП ГЕРБ Ви посрещнах с г-н Флориан Скала - главен изпълнителен директор на bTV!“.

Борисов също разкри в петък, че Божков е идвал с ръководител на bTV, но не назова имена. Пиарът на ГЕРБ твърди, без да става ясно дали с премиера говорят за една и съща среща, че обвиняемият Божков е пристигнал с изпълнителния директор на bTV Media Group и на bTV Radio Group от декември 2016 г. насам. 

През 2017 г. bTV е била в преговори за реклама с Васил Божков, когато собственикът на "Национална лотария" предложил да запознае новия изпълнителен директор Флориан Скала с премиера Бойко Борисов, съобщиха от медията в официална позиция.

"Главният изпълнителен директор на bTV прие поканата на потенциален рекламодател за среща с уважавана публична фигура. Срещата с г-н Борисов се състоя в същия ден в неговия офис, който се намира в същата сграда като bTV. Интерпретациите на тези факти извън описаната ситуация са абсолютно неоснователни", съобщиха от медията.

Приказката на Арнаудова

Правителственият пиар по-късно публикува приказка в профила си във "Фейсбук". „Здравейте, г-н Божков (Али Баба). Пише Ви Шехерезада. И аз умея да разказвам приказки“, написа Арнаудова.

Тя споделя, че баща ѝ е работел за Божков през „далечната“ 1998 г., но тогава обвиняемият бизнесмен не го забелязал.

„Спомнихте си за него, когато един ден давахте от натрупаното в пещерата. Осъзнахте, че той е Арнаудов, точно като Шехерезада Арнаудова, която тогава не познавахте и не работеше за правителството. И започнахте да я търсите. Имахте тактика! Предложихте на служителя си и официален договор, каляска и бонус - на стойността на една Ваша пура, пак тайно. Всичко това, за да стигнете Шехерезада, тя Ви трябваше... Намерихте я през робите си“.

„Викахте я настоятелно, разказвахте й приказки, а баща й - него пращахте да Ви пази имотите! Но Шехерезада е полицейска щерка, Али Баба, и много внимаваше. Много! Тя идваше и със свитата си - приятели, съпруг, семейство. Вие започнахте да й предлагате всичко. Шехерезада така и не Ви пожела! Тогава Вие, Али Баба, много се ядосахте...“, продължава пиарът на ГЕРБ.

„Опитвате се през мен да атакувате друг. Лошо, Али Баба! Аз чували с милиони не съм пренасяла и не съм взимала нито за себе си, нито за друг! Не сте давал за никой. И нито ме е страх от лъжите Ви, нито от заплахите! Аз не съм Вашата цел, Али Баба! Целите се в друг през мен и бъркате, защото не казвате истината!“, пише Арнаудова.

„Шехерезада Ви каза: Не смейте да ме пипате! Вие се изплашихте, Али Баба. Вие сте страхлив човек, скочихте на дървото и се скрихте. Така, както и сега се криете. Не смейте да ме плашите, не я е страх Шехерезада! Тя не е разбойник. Семейството ми и приятелите ми - също! Спомнете си приказките и не ги разказвайте избирателно“, сподели тя.

Накрая завършва с послание към Божков: „Оправете си сметките с хазната, ако искате да не останете в историята като разбойник!“.


*Васил Божков се укрива в Дубай от края на януари 2020 г., след като беше обвинен за финансови и други престъпления от Прокуратурата на РБ. Исканията за екстрадиция засега не дават резултат. Разследващите по-късно повдигнаха нови обвинения, включително за убийства и подбудителство към убийства. Божков е една от най-спорните фигури на прехода, свързван в публичното пространство със силовите методи на групировките от 90-те години, а впоследствие - практически монополизирал хазартния бизнес в България. В годините е имал множество други  бизнес интереси, пряко или косвено свързани с държавата - пътно строителство, обществени поръчки и др.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

"Васил Божков ме е черпил една пура в офиса на ГЕРБ": Борисов отрече твърденията за подкупи

Божков твърди, че Горанов поискал "Национална лотария" да се прехвърли на избран от управляващите


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Делян Пеевски получи бустерна доза от медсестрата на Борисов

"Категорично подкрепяме ваксинацията"

Ефектът на Covid-сертификата: Как ваксинирането се ускори за един ден

21 октомври е довел до почти 4-кратно увеличение на поставените дози ваксини

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба