ДБ изправя Христо Иванов срещу Борисов и Нинова, д-р Симидчиев също е водач на листа Снимка: © Булевард България

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов ще води листите на партията в 25-и МИР в София и в Пловдив. В същите избирателни райони ще се борят премиера Бойко Борисов (ГЕРБ) и лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Според депутатските списъци на ДБ – другият съпредседател на „Демократична България“ Атанас Атанасов е водач в 23-и МИР в столицата, както и в Благоевград.

Пулмологът д-р Александър Симидчиев също ще представлява партията като водач на листата в София-област. Началникът на функционалното отделение на МВР Болница няколко дни отказваше да обяви към листите на коя формация ще се включи. Той беше свързан с „Демократична България“, след като участва в предаване, организирано от „Да България“ този месец.

Съпредседателят на „Зелено движение“ и общински съветник в столицата Владислав Панев е избран за водач в 24-и МИР, както и в Шумен. Другият съпредседател на движението Борислав Сандов е на челна позиция в Смолян.

Ивайло Мирчев ще води листата в Бургас, а зам.-председателят на ДСБ Димитър Сяров – в Сливен. Водач във Варна е музикантът Стоян Михалев.

В Стара Загора ще води специалистът по конституционно право Атанас Славов, във Велико Търново - общинският съветник Калоян Янков, а в Плевен - бившият зам.-председател на партията на Миглена Кунева - Найден Зеленогорски. Начело на листата в Пазарджик е дипломатът Стефан Тафров, а на тази в Ямбол - актьорът Веселин Калановски.

В Хасково води местният лидер на ДСБ и общински съветник в Димитровград Катя Панева. В Русе начело на листата е общинският съветник Митко Кунчев, а в Габрово - колегата му Ивелин Стоянов

За водач в Кърджали е избрана журналистката Вилдан Байрямова, а в Търговище – Илина Мутафчиева.


Любен Дилов-син ще води листата на ГЕРБ в Бургас, Борисов е водач в София и Пловдив

Сценаристите на Слави водят листи в София и Пловдив, Жени Калканджиева "подпира" ВМРО в Хасково


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024