Д-р Александър Симидчиев: Няма значение от коя партия ще бъда, а какви позиции ще отстоявам Снимка: © БНТ

Пулмологът д-р Александър Симидчиев обяви, че няма да се кандидатира за депутат от ГЕРБ. В интервю за bTV той отново не даде информация в листите на коя партия ще попадне за предстоящите парламентарни избори на 4 април.

Преди три дни Симидчиев, който бе част от Медицинския експертен съвет за Covid-19 през пролетта и е началник на функционалното отделение на МВР Болница в София, потвърди, че влиза в политиката през гражданската квота на една от политическите сили.

Избори "на първа линия": И Александър Симидчиев ще се кандидатира за депутат

„За да мога да дискутирам от коя партия ще съм кандидат за депутат, трябва да излязат списъците. Няма да съм в списъците на ГЕРБ, но ще коментирам, когато стане факт. Няма значение от коя партия ще бъда, а какви позиции ще отстоявам“, каза пулмологът в предаването „Тази неделя“. Крайният срок за обявяване на листите е 2 март.

Симидчиев беше свързан с „Демократична България“, след като участва в предаване, организирано от „Да България“ този месец. В три поредни медийни изяви обаче не отговаря дали формацията, към която ще се присъедини, принадлежи към левия или десния политически спектър.

Пред bTV в неделя той коментира темите, свързани с пандемията, като каза, че се очаква нов ръст на случаите на Covid-19, тъй като през всяка от последните четири седмици наблюдаваме по-висок брой инфектирани. Според него – отварянето на заведенията от 1 март е рисковано.

„Не бива да противопоставяме икономическите аспекти с медицинските, защото това е функция на държавата – да разпредели риска така, че тези, които са задължени да затворят, да не изпадат в икономическа трудност“, обясни той.

„Колкото по-бързо се ваксинират хората, толкова по-добре, но все пак е необходимо да приоритизираме нещата на базата на рисковия профил на тези, които ваксинираме. Ваксинирането не трябва да е за сметка на едни групи от населението спрямо други“, каза Симидчиев.


"Винаги какво, никога как": Поуките от първата среща с експертите на "Има такъв народ"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Умишлен палеж е причинил смъртта на българското семейство в Германия

Прокуратурата във Вупертал разследва опит за убийство.

13:02 - 28.03.2024
Политика

Чехия разби руска мрежа за влияние на евроизборите и наложи санкции

Европейски политици са получавали пари от руски фондове за предизборните си кампании

12:35 - 28.03.2024
Важно днес

Кирил Петков: Няма да позволим регулаторите да се наредят на бърза ръка

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков отговори задочно на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано му предложи "да си решим регулаторите".

11:48 - 28.03.2024
Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024