Д-р Александър Симидчиев: Няма значение от коя партия ще бъда, а какви позиции ще отстоявам Снимка: © БНТ

Пулмологът д-р Александър Симидчиев обяви, че няма да се кандидатира за депутат от ГЕРБ. В интервю за bTV той отново не даде информация в листите на коя партия ще попадне за предстоящите парламентарни избори на 4 април.

Преди три дни Симидчиев, който бе част от Медицинския експертен съвет за Covid-19 през пролетта и е началник на функционалното отделение на МВР Болница в София, потвърди, че влиза в политиката през гражданската квота на една от политическите сили.

Избори "на първа линия": И Александър Симидчиев ще се кандидатира за депутат

„За да мога да дискутирам от коя партия ще съм кандидат за депутат, трябва да излязат списъците. Няма да съм в списъците на ГЕРБ, но ще коментирам, когато стане факт. Няма значение от коя партия ще бъда, а какви позиции ще отстоявам“, каза пулмологът в предаването „Тази неделя“. Крайният срок за обявяване на листите е 2 март.

Симидчиев беше свързан с „Демократична България“, след като участва в предаване, организирано от „Да България“ този месец. В три поредни медийни изяви обаче не отговаря дали формацията, към която ще се присъедини, принадлежи към левия или десния политически спектър.

Пред bTV в неделя той коментира темите, свързани с пандемията, като каза, че се очаква нов ръст на случаите на Covid-19, тъй като през всяка от последните четири седмици наблюдаваме по-висок брой инфектирани. Според него – отварянето на заведенията от 1 март е рисковано.

„Не бива да противопоставяме икономическите аспекти с медицинските, защото това е функция на държавата – да разпредели риска така, че тези, които са задължени да затворят, да не изпадат в икономическа трудност“, обясни той.

„Колкото по-бързо се ваксинират хората, толкова по-добре, но все пак е необходимо да приоритизираме нещата на базата на рисковия профил на тези, които ваксинираме. Ваксинирането не трябва да е за сметка на едни групи от населението спрямо други“, каза Симидчиев.


"Винаги какво, никога как": Поуките от първата среща с експертите на "Има такъв народ"


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бесарабски българин е загубил съпругата и детето си при руския обстрел в Одеса

При нападението са загинали още 2 деца

15:05 - 03.03.2024
Важно днес

Радев заговори срещу "проповедниците на нихилизма и разделението" на връх Шипка

На фона на руски знамена Радев видя "прогонване на лепкавата политическа мъгла от върховете на българското минало"

13:41 - 03.03.2024
Важно днес

Хепи-соцът като атракцион за всеки национален празник

С "Чавдар" и "Икарус" на Трети март?

13:35 - 03.03.2024
Важно днес

Тръмп изпревари Ники Хейли в още три щата преди "Супер вторник"

Дали Тръмп ще остане единственият кандидат за номинацията - ще се реши на 5 март

09:12 - 03.03.2024