Дебитните карти DSK Mastercard Wildlife Impact имат нов дизайн Снимка: © DSK

Клиентите на Банка ДСК вече могат да заявят дебитна карта DSK Mastercard Wildlife Impact с два изцяло нови дизайна. Иновативните карти подкрепят каузата за опазване на местообитанията на над 2000 изчезващи видове животни и намаляване на вредните въглеродни емисии чрез въвеждане на устойчиви банкови продукти. Освен инициативата, картите са изработени от 85.5% рециклиран и рециклируем материал.

Картата DSK Mastercard Wildlife Impact е подходящата както за нови, така и за настоящи клиенти на Банка ДСК. Тя може да бъде заявена онлайн чрез електронното банкиране DSK Direct, на място в офис или чрез обаждане на Контактния център на банката.

Новите посланици, изобразени върху пластиките, са критично застрашените ястребоклюна морска костенурка и западноафриканско шимпанзе.

Дебитните карти DSK Mastercard Wildlife Impact имат нов дизайн - ястребоклюна морска костенурка и западноафриканско шимпанзе.

Бракониерството и унищожаването на естествените им хабитати са сред основните причини за драстично намалелите популации на двата изчезващи вида.

От ястребоклюните костенурки са останали едва 8 000 в света, докато броят на шимпанзетата от този подвид е намалял с 80% през последните 25 години.

От 2022 г. Банка ДСК и Mastercard подкрепят с експертите от екологичната организация Conservation International - една от водещите, които се грижи за опазване на застрашените видове, партнирайки си с бизнеса, правителствата и общностите.

Така международната организация и двете финансови институции обединяват сили в програмата Wildlife Impact, чиято цел е да защити и съхрани 40 милиона хектара земя и 4,5 милиона квадратни километра водни площи до 2030 г.

В допълнение към целенасочените действия в сферата на устойчивите решения, Банка ДСК насочва вниманието си и към важната тема за екологичното образование на обществото и в частност - младите. Като част от предстоящите инициативи на програмата Wildlife в България, банката организира специален куклен театър за по-малките и техните родители.

В главните роли в представлението влязоха костенурката Турти и шимпанзето Мънки, които заедно с актьорите от сдружение "Артикус“ разказаха на гостите повече за дивия свят на животните и начините, по които всички можем да помогнем за съхраняването на богатствата на планетата ни.

В началото на предстоящата учебна година програмата Wildlife Impact ще бъде пренесена и в избрани училища в София, където експертите на екологичния Научно-образователен център към Зоологическа градина – София ще запознаят учениците с темите за глобалното биоразнообразие и климатичните промени.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

"Спаси София" публикувa автобиографиите на новите кадри в общинските дружества

В четвъртък с гласовете на ГЕРБ, БСП, "Има такъв народ" и отцепниците от "Възраждане" бяха сменени бордовете на шест ключови общински фирми.

19:39 - 16.07.2024
Кино и сериали

Том Круз виси от борда на самолет в поредна смела каскада за "Мисията невъзможна"

На разпространен в социалните мрежи видеоклип се вижда как 62-годишният актьор се държи за долната част на жълт биплан Stearman

18:48 - 16.07.2024
Важно днес

15 къщи изгоряха в пловдивското село Отец Паисиево, Голям пожар има и в Стрелча

Пожарникари и доброволци се надпреварват с пламъците и горещото време в цялата страна.

18:08 - 16.07.2024
Важно днес

Българин стана единственият ученик в света с "двойно злато" от олимпиади по биология и химия

Виктор Лилов е единственият европеец в топ 10 на Международната олимпиада по биология за 2024 г.

17:13 - 16.07.2024
Важно днес

Гърция ограничава работата на някои работещи заради високите температури

Мярката в Гърция ще се отнася за редица професии, сред които строители, доставчици на храна и куриери

17:10 - 16.07.2024