Deichmann в България продължава да расте вече 15 години Снимка: © Deichmann

Търговецът на обувки на дребно DEICHMANN продължава да бъде успешен в България. Компанията завърши финансовата 2023 г. с ръст на продажбите от почти 17% на около 39 млн. лева.

В своите 22 филиала и онлайн магазин DEICHMANN успява да продаде около 579 000 чифта или с около 37 000 чифта повече от предходната година.

Тази година компанията празнува своя 15-и рожден ден в България. Първият филиал на DEICHMANN отваря врати в Ритейл Парк Пловдив през 2009 г. Оттогава компанията продължава да се развива и сега е един от най-обичаните участници на пазара за търговия с обувки.

„Радваме се и сме много благодарни, че след 15 години в България нашите предложения и филиали са толкова добре приети от клиентите. Всичко това е възможно само благодарение на невероятните ни служители, към които искам да изкажа сърдечните си благодарности за тяхната ангажираност и всеотдайност“, казва управляващият директор на DEICHMANN България Владимир Владимиров.

През 2023 г. в България за компанията работят около 150 служители във филиалите и в централния офис.

Цена-качество, разнообразие от марки и модна експертиза – това са три от силните страни на DEICHMANN, с които печелим точки като семейно дружество и затвърдихме присъствието си и през изминалата година“, подчертава Владимир Владимиров. Клиентите могат да разчитат на ниските входящи ценови нива на DEICHMANN както в магазините, така и онлайн.

През 2023 г. DEICHMANN задоволи вкуса на феновете на обувките със своя богат моден асортимент и с успешните си кампании, както и успя да постави специални акценти с акции, придружаващи кампаниите. Компанията също така успява да привлече допълнителни групи купувачи с нови, известни чужди и лицензни марки като Esprit. От известно време предлага и марки като Crocs, Skechers и Bench.

Спортните марки, които отдавна са утвърдени при DEICHMANN, като Nike, Adidas, Puma и Fila, продължават да бъдат от голямо значение за клиентите. Всички те логично допълват собствените марки и гарантират, че в продължение на много години DEICHMANN следва хората на всяка крачка от пътя им.

Пазаруването в DEICHMANN трябва да е забавно. Затова най-големият търговец на обувки в Европа инвестира и в атрактивна мрежа от филиали с модерен дизайн. Новата концепция на магазините се характеризира с модерна визия, усещане за простор, меки цветове и много място за спортни обувки. В България вече има 3 филиала с новата концепция.

Тази година са планирани два нови филиала, като те ще бъдат построени според новата концепция за дизайн. Дигиталните и омниченъл предложения логично допълват обслужването на клиентите от екипите във филиалите.

DEICHMANN продължава да расте в международен мащаб през своята 111-а година.

DEICHMANN в България е дъщерно дружество на DEICHMANN SE. През изминалата финансова година DEICHMANN SE постигна брутни продажби от 8,7 млрд. евро (нето 7,4 млрд. евро) в 34 държави. Изгладените от валутни разлики продажби възлизат на малко над 7%.

През 2023 г. във филиалите и в онлайн магазините на компанията по света са продадени 184 млн. чифта обувки (плюс 1,4% спрямо 2022 г.). Към 31 декември 2023 г. компанията управлява около 4 700 филиала (2022 г.: почти 4600), както и 41 онлайн магазина, и има малко над 49 000 служители (2022 г.: приблизително 48 000).

„За групата на DEICHMANN 2023 г. беше предизвикателна, но и успешна“, подчертава Хайнрих Дайхман, председател на борда на директорите на DEICHMANN SE.

„С нашите колекции и предложенията на топ марки, ние отговорихме точно на вкусовете на нашите клиенти и ги убедихме с доброто съотношение цена-качество. Това ни позволи да растем спрямо общата пазарна тенденция както в нашите филиали, така и онлайн. Въпреки неблагоприятните условия поради висока инфлация, занижени покупки и променящи се потребителски предпочитания, ние в групата на DEICHMANN увеличихме продажбите си с над 7% до 8,7 млрд. евро през изминалата година. Също така успяхме да увеличим продажбите с 5% на съпоставима база, т.е. в нашите действащи филиали. Това е изключително постижение, което постигнахме в международен план заедно с нашите прекрасни екипи в продажбите, логистиката и централните офиси,”

На фона на настоящата икономическа ситуация, през 2024 г. са предвидени обширни инвестиции на обща стойност около 374 млн. евро, например в модерни филиали с атрактивен дизайн и в омниченъл услуги. Към настоящия момент за 2024 г. са планирани общо около 450 нови и преустроени филиала в цялата група.

Семейното дружество DEICHMANN е основано в Есен през 1913 г. и все още е базирано там. „Ние олицетворяваме постоянството и надеждността и сме тук за хората вече 111 години. Имаме ясна позиция, за да можем с нашия богат избор от обувки за цялото семейство да предложим най-доброто съотношение цена-качество на пазара. Това също е много привлекателно за клиентите, особено по време на криза“, казва Хайнрих Дайхман.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Зеленски спешно поиска ракети с голям обсег след поредна руска атака срещу Киев

Украинската столица Киев стана мишена на пета руска атака само в рамките на две седмици

16:31 - 21.07.2024
Живот

"Tиха ваканция" - новият тренд, който изкушава хората да почиват без да си взимат отпуск

Какво стои зад "житейската философия" да отидете на почивка без да казвате на шефа си

16:20 - 21.07.2024
Живот

Пазаруването “на живо” не е това, което беше. Добре дошли в ерата на стрийминга

Добре дошли в ерата на пазаруването в реално време или в империята на live shopping-а.

14:30 - 21.07.2024
Важно днес

Хамид Хамид: Случва се баща и син да се скарат, но после се сдобряват

Депутатът от ДПС определи активът на ДПС-Доган като "вандали"

13:08 - 21.07.2024
Спорт

Никола Цолов вече е в топ 8 на Формула 3 след нова победа

Никола Цолов спечели своята трета победа във Формула 3 и първа такава в основно състезание

12:16 - 21.07.2024
Живот

Борбата за "по-малко туризъм, повече живот" в Испания продължава с протести

Голям протест срещу масовия туризъм отново е планиран в Майорка

11:30 - 21.07.2024
Важно днес

Пожар в Гърция приближава българската граница

Силен пожар в Гърция вече се намира на километър от границата с България

09:55 - 21.07.2024
Важно днес

Израел удари пристанище в Йемен и рани десетки

Атаката е в отговор на нападението на йеменските хути срещу Тел Авив в петък

09:18 - 21.07.2024
Важно днес

Високи температури и обилни валежи над страната в неделя

Максималните температури ще са между 31° и 36°

09:01 - 21.07.2024