Делото "Дебора": Пуснаха под домашен арест Георги Георгиев Снимка: © Screenshot/БНТ

Магистратите от Районен съд - Пловдив измениха мярката за неотклонение на Георги Георгиев, подсъдим за обезобразяването на Дебора Михайлова с макетно ножче, от най-тежката - "задържане под стража" с по-лека - домашен арест.

Мярката си той ще изтърпява в Стара Загора, като ще му бъде сложена електронна гривна за радиочестотно наблюдение, съобщава БНТ.

Аргументите в подкрепа на определението на съда са свързани с това, че е изминал значителен период от време, в което на Георгиев е била наложена най-тежката мярка.

"Съдът се съобрази с нашите аргументи и измени мярката за неотклонение на Георгиев. Те бяха основно в посока изтеклия значителен период от време - повече от година, както и извършените множество процесуално-следствени действия и липсата на каквато и да било опасност от укриване или извършване на друго престъпление. За момента решението ни удовлетворява", заяви адвокат Валентин Димитров, защитник на подсъдимия.

Наблюдаващият прокурор Десислава Калайджиева каза, че ще се възползва от правото на обвинението да протестира определението на съда.

То подлежи на обжалване и протест на прокурора в срок от седем дни.

Два часа продължи разпитът при закрити врати на майката на Дебора Михайлова. Тя беше един от двамата свидетели, които дадоха показания днес.

Самата Дебора не се яви на делото. Момичето е било разпитано преди дни, като е давало показания в продължение на близо 5 часа.

Георги Георгиев (26 г.) е обвинен в три престъпления:

  • на 26 юни 2023 г. в град Стара Загора, с особена жестокост, чрез нанасяне на удар с юмрук в областта на главата и чрез нанасяне с макетно ножче на 18 на брой порезни рани по тялото е причинил на Дебора Михайлова средна телесна повреда, което е довело до разстройство на здравето, временна опасност за живота и обезобразяване на части от тялото. Потенциалното наказание: от 2 до 10 години затвор.
  • В същата нощ, той е остригал част от косата в областта на лявата половина на главата с електрическа машинка, като употребил за това сила - удар с юмрук в областта на лицето. Потенциалното наказание за принудата: до 6 години затвор.
  • Между на април до 25 юни 2023 г. Георгиев е заплашил общо 6 пъти Дебора с убийство. Потенциалното наказание е до 6 години затвор.

Случаят стана известен заради особената жестокост на престъплението, като беше съобщено, че спешните медици са направили 400 шева, за да затворят раните на младото момиче.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари два пъти за минути болница в Суми. Има загинали и ранени

По време на атаката в болницата е имало 38 души медицински персонал и 86 пациенти

10:46 - 28.09.2024
Важно днес

Лидерът на "Хизбула" Саид Насрала е ликвидиран, твърди Израел (Обновена)

Израелските военни съобщават за ликвидирани двама високопоставени командири на "Хизбула"

09:54 - 28.09.2024
Технологии

Истинска пица пещ у дома - мисията е напълно възможна

Понеже излизането в последните години позагуби чара си, взехме решение да превърнем дома си в do it yourself пицария за семейни цели… Вижте как.

09:45 - 28.09.2024
Спорт

Д-р Смакки - треньорът, който лекува с вдъхновение (и горене на много калории)

За връзката между депресията, спортът и доброто психично здраве, разказва д-р Смаки, давайки своя личен пример за това как спорта се превръща в страст и спасение.

09:02 - 28.09.2024