Делото срещу Алек Болдуин за стрелбата на "Rust" приключи с драматична развръзка Снимка: © Getty Images

Делото за непредумишлено убийство срещу актьора Алек Болдуин беше прекратено, но не заради признаване на невинност, а заради грешка от страна на прокурорите.

Съдия от Ню Мексико прекрати делото срещу звездата и установи, че прокурорската страна неправомерно е укрила доказателства, свързани с начина, по който бойни патрони са попаднали на снимачната площадка на филма "Rust". Припомняме, че при инцидента от октомври 2021 г. загина операторката Халина Хътчинс.

Съдът отсъди в полза на Болдуин и се съгласи, че обвиненията срещу него трябва да бъдат оттеглени заради укриваните доказателства. Те са можели да бъдат използвани в полза на защитата на актьора. С това съдебният процес по този случай официално приключва. Делото не може да бъде заведено отново.

При обявяването на решението актьорът се разплака и веднага прегърна съпругата си Хилария. Той и семейството му напуснаха съдебната сграда в черен автомобил и отказаха да отговарят на журналистически въпроси.

Драматичната развръзка дойде след хаотично изслушване в петък и само няколко дни след официалното начало на съдебния процес. Болдуин беше съден по обвинения за неумишлено убийство, свързано с фаталната стрелба по операторката Халина Хътчинс. Тя беше простреляна смъртоносно, след като реквизитен пистолет, използван на снимачната площадка на филма "Rust" от актьора, е бил зареден с истински куршуми. Болдуин пледираше невинен, но беше изправен пред евентуална присъда от до 18 месеца затвор.

Това беше третото наказателно дело, свързано със стрелбата. През март Хана Гутиерес-Рийд - отговорничката по оръжията на снимачната площадка, беше осъдена на 18 месеца затвор. По-рано асистент-режисьорът на продукцията Дейвид Холс също беше осъден за инцидента, като получи 6-месечна условна присъда с изпитателен срок без надзор и глоба от 500 долара.

Компанията Rust Movie Productions също така плати глоба от 100 хил. долара на регулаторите за безопасност на труда в Ню Мексико. Фирмата е обвинена, че е нарушила протоколите в бранша и не е отстранила проблеми, възникнали след като на снимачната площадка преди убийството на Хътчинс е имало два инцидента, свързани с безопасността на оръжията.

Снимките на "Rust" бяха възобновени през април миналата година. Матю Хътчинс, съпругът на покойната операторка, се е договорил да стане изпълнителен продуцент на продукцията. Очаква се премиерата на филма да е по-късно през 2024 г.

Снимка от делото по стрелбата на филма "Rust" Отговорничката по оръжията на филма "Rust" е призната за виновна за убийството на Халина Хътчинс


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024