Демерджиев иска обяснение от каращите се политици и магистрати за убийството на Къро Снимка: © Булевард България

Министерството на вътрешните работи е предприело действия, за да придобие цялата информация във връзка с убийството на Красимир Каменов-Къро, което все още не е официално потвърдено. На територията на България започва и специална операция срещу представители на криминалния свят, които са способни да извършат подобно престъпление.

Това каза служебният вътрешен министър Иван Демерджиев пред журналисти, като съобщи, че български представител ще бъде изпратен в Република Южна Африка, за да получи информация за хода на разследването там. В четвъртък стана ясно, че четирима души са застреляни в страната, като според информация в медиите, двамата от тях са българина Красимир Каменов-Къро и неговата съпруга.

Демерджиев каза, че това не е първият подобен случай, тъй като през 2018 г. в ЮАР е извършено сходно убийство. Властите ще разследват дали има връзки между двете събития, както и дали има нещо общо между убийството на Къро и предходни събития.

Министърът се изказа и остро по адрес на политиците и магистратите и потърси от тях отговори за предполагаемото престъпление:

"Тук е мястото да припомня, че политиците и магистратите, които воюват отскоро - когато бяха приятели, а не воюваха, имаха общ враг. Този враг в последно време беше най-ясно изразен и се казваше Красимир Каменов-Къро. Към този враг бяха насочени много усилия. Той беше обявен за международно издирване, но точно тези хора дължат днес обяснение, но не като приятели, а като врагове: как и защо се стигна до убийството на този човек, посочен като техен общ враг", заяви Демерджиев.

Той коментира и вчерашното изказване на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков, че депутатът от ПП-ДБ Радостин Василев има записи с компромати, като зад действията му стоят службите и дълбоката държава.

"Много ясно искам да кажа, че се надявам да не се визира МВР, защото министерството не си е позволило да записва никого, а само разследва престъпници. Понякога обаче се оказва, че тези хора са и на публични длъжности. МВР няма да участва във войни и да заема страни между политици и институции", допълни министърът.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид

Трудната задача е да се запази единството и да се направи промяната

15:25 - 16.06.2024