Ден на траур в Чернигов, над 40 души остават в болница Снимка: © Getty

В северния украиниски град Чернигов е обявен тридневен траур, след като 7 души, сред които шестгодишно дете, загинаха при руски ракетен удар в града вчера. Повечето жертви са били на спирка на градския транспорт.

Над 40 души остават в болница, 15 от тях са оперирани след вчерашната руска атака в северния украински град Чернигов, съобщи УНИАН.

„В момента работата по разчистването на центъра на града продължава, строителните машини работят. Всички околни сгради се проверяват, за да се оцени степента на щетите“, написа тази сутрин в Telegram губернаторът на Черниговска област Вячеслав Чаус.

Спасителите и днес продължават да работят сред развалините на града. Обявен е ден на траур.

При нападението с руска ракета загинаха 7 души, съобщава се за близо 150 ранени и за над 6 разрушени къщи и сгради.

Ракетата попадна в местния драматичен театър "Тарас Шевченко", където по това време се е провеждала изложба на производители на дронове.

„Обикновена събота, която Русия превърна в ден на болка и загуба“, каза президентът на Украйна Володимир Зеленски и допълни, че нападението е извършено в деня на големия празник Преображение Господне.

"Вече имаме споразумение с Швеция за производството на машините CV 90 в нашата страна. Трябва да намерим начини за собствено производство на всяка машина, която ни е нужна в момента. Освен това има пробив по отношение на изтребителите "Грипен". Нашите войници вече започват тестове с тях. Стъпка по стъпка се доближаваме до момента, в който "Грипен"-и ще полетят в нашето небе", каза още Зеленски, цитиран от БНР.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024