Ден на траур в Ловеч. Една от жертвите на пътя Ловеч - Плевен е политик от МГЕРБ Снимка: © Facebook

Ден на траур е обявен днес в община Ловеч в памет на загиналите при тежката катастрофа на пътя Ловеч - Плевен. Решението е на кмета на общината Корнелия Маринова.

Една от жертвите в жестоката катастрофа на 7 август вечерта е Христо Николов от младежката организация на ГЕРБ-Ловеч.

Сблъсъкът е станал около полунощ, при при мокра пътна настилка. Автомобил Ауди, пътуващ в посока към Ловеч, с водач 22-годишен мъж от Ловеч е навлязъл в лентата за насрещно движение, където е последвал удар в движещия се в посока от Ловеч към Плевен автомобил Фиат, управляван от 32-годишен мъж от Плевен.

В резултат на произшествието на място са починали водачът на Фиат-а и двама пътници от Ауди-то - мъж на 32 години и жена на 21 години. Шофьорът на Ауди-то и 20-годишна спътничка са настанени в болница в тежко състояние. По-късно беше съобщено, че в реанимацията на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен е починал и младият мъж.

"При тежък пътен инцидент снощи е загинал нашият скъп приятел и колега Христо Николов от МГЕРБ Ловеч. Няма място за думи, само неизмерима печал. МГЕРБ изказва най-искрени съболезнования на семейството", съобщиха от младежката организация на партията.

Окръжната прокуратура на Плевен ръководи разследването по досъдебно производство във връзка с катастрофата.

В рамките на траурния ден всички национални и общински знамена ще бъдат свалени наполовина. Общинската администрация и кметът Корнелия Маринова изказват най-искрени съболезнования към семействата и близките на починалите.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Спасителни екипи издирват президента на Иран след инцидент с хеликоптер (Обновена)

Към момента няма информация какво е състоянието на Ебрахам Раиси

16:36 - 19.05.2024