Денков събира службите за сигурност и МВР на съвещание след убийството на Алексей Петров

Премиерът Николай Денков свиква съвещание с представители на МВР и службите за сигурност, на което да бъдат обсъдени "зачестилите тежки криминални престъпления" в страната. Това става ясно от съобщение на правителствената пресслужба.

Срещата идва няколко дни след убийството на основателя на "Лев Инс" и бивш служител на "баретите" Алексей Петров.

Разследването за неговото убийство продължава вече трети ден, като до момента властите не са предоставили официална версия за извършеното престъпление. Във вчерашния ден бяха разпитани различни свидетели. 48-годишната жена, която е придружавала Петров и е ранена при стрелбата, е без опасност за живота, но състоянието ѝ остава тежко.

В четвъртък съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов поиска спешно свикване на заседание на Съвета по сигурността към МС във връзка с атентата срещу Петров. Той поиска това съвещание да се обсъдят и предложат конкретни мерки и задачи за ограничаване на рисковете и противодействие на актуалните заплахи за националната сигурност.

Атанасов също така обвърза атаките срещу ПП и ДБ по повод убийството и личността на Алексей Петров с "руската агентура", която е "получила инструкции да се възползва от създалата се ситуация и да работи за провокиране на политическа дестабилизация в страната". Министърът на отбраната Тодор Тагарев също не изключва тази възможност, като каза, че е съгласен с твърденията, че Москва може да използва убийството на Алексей Петров, за да вреди на интересите на България.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Новият албум на Били Айлиш и еволюцията на един аутсайдер в поп музиката

Ако в музикалната индустрия има някакви популярни течения, то Били Айлиш прави всичко възможно, за да ги избегне

11:54 - 18.05.2024
Важно днес

Откриха 6.5 млн. къса нелегални цигари, скрити в ел. табла на ГКПП "Кулата"

Агенция „Митници“ съобщава, че това е най-голямото количество нелегални цигари, задържани на "Кулата" за последните две години.

10:56 - 18.05.2024