Депутат от "Възраждане" във вихъра на руската пропаганда: Единствената грешка на Путин е, че не направи блицкриг

Депутатът от "Възраждане" Николай Дренчев забърка скандал в студиото на "Панорама" на БНТ, след като обяви, че единствената грешка на Владимир Путин била, че не направил блицкриг в Украйна.

Дренчев провокира серия от забележки на останалите събеседници, след като по-рано разви теорията, че България и Македония трябвало да се обединят в една държава "далеч в бъдещето" и че можело да се създаде нов валутен борд, при който левът да се върже към "букет от други валути", вместо към еврото.

На забележката на водещия Бойко Василев, че всички от лансираните тези на "Възраждане" са в синхрон с руската политика на саботиране на европейската интеграция на България, Дренчев отговори, че "не разбирал въпроса".

Това накара Василев да му напомни миналото му на военен и да го предизвика "да прояви смелост" и да назове поне една критика по адрес на Владимир Путин.

Дренчев очевидно се изненада от въпроса, като започна да се оправдава, че "няма никакъв проблем да каже нещо критично", но след продължително замисляне отговори:

"Не направи блицкриг в Украйна".

Думите му предизвикаха възмущение сред събеседниците на предаването, като Георг Георгиев (ГЕРБ) обяви, че оттук нататък "само мълчанието може да го спаси".

Дренчев започна да прави уговорки, че "така щяло да има по-малко жертви", но продължи да оправдава руската военна агресия в Украйна.

Николай Дренчев е бил военен пилот в миналото, а преди да стане депутат през 2021 г., е управлявал фирма за поставяне на дограми.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари Харков с 15 ракети C-300, най-малко 7 души са загинали

Местните власти съобщават за 16 ранени при атаките

13:49 - 23.05.2024
Млада България

Епидемия ли е самотата сред младите българи: има ли Gen Z проблем?

Епидемията на самотата не прави изключения, а засяга всички - в това число и младите хора в България. Но до каква степен?

13:25 - 23.05.2024