Десети депутат напусна групата на БСП Снимка: © Булевард България

Параолимпиецът Михаил Христов напусна парламентарната група на "БСП за България". Решението му беше обявена в сряда сутрин, в началото на заседанието на Народното събрание.

Христов е мотивирал желанието си да стане независим депутат с това, че не приема начина на работа в ПГ на БСП, "има усещане за липса на колективност и доверие във взетите решения на групата", ръководена от председателя на БСП Корнелия Нинова.

Депутат първи мандат от 2017 г. насам, лекоатлетът Михаил Христов е десетият пореден представител от листите на БСП, който се отказва от принадлежност към парламентарната си група. През септември шестима народни представители, водени от Красимир Янков и Валери Жаблянов, обявиха независимост от Нинова. По-късно ги последва и Чавдар Велинов, който се мотивира с непреодолими различния с председателя на БСП.

Красимир Янков и Валери Жаблянов се отцепиха от ПГ на БСП

От началото на мандата парламентарната група на социалистите изгуби още двама свои членове - Спас Панчев и Александър Паунов.

29-годишният Михаил Христов е световен шампион на скок дължина за хора с увреждания. Като дете губи ръцете си поради тежки изгаряния при инцидент с токов удар. След напускането му групата на БСП остава със 70 депутати.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024