Снимка: © ГЕРБ

Бившият здравен министър Десислава Атанасова се оказа фаворитът на ГЕРБ за председател на Временната комисия за разглеждане на проект за нова конституция. 

Съставът на групата беше попълнен само с 10 имена от предвидените общо 18 места. Както БСП, така и ДПС отказаха да участват в комисията, което остави ГЕРБ в ситуация да разчита само на "Обединени патриоти", "Воля" и само един независим депутат - Спас Панчев. Името му беше предложено от Станислав Иванов (ГЕРБ).  

Спас Панчев (ЗС "Александър Стамболийски) влезе в 44 Народно събрание с листата на "БСП за България" през 2017 г. Година по-късно обаче партията му реши, че напуска коалицията със социалистите и той беше отлъчен от парламентарната група. В началото на септември Спас Панчев и отцепникът от ДПС Ангел Исаев сложиха подписите си под проекта на ГЕРБ за нова конституция. 

"Може ли секретарят на парламентарната група на ГЕРБ да предлага от името на независимите Спас Панчев? Ами, кажете тогава, че този народен представител е член на вашата група", реагира Георги Свиленски (БСП). Панчев е бивш зам.-министър на отбраната в кабинета на Тройната коалиция.  

Останалите членове на комисията за конституцията са Искрен Веселинов, Борис Ячев и Христиан Митев (ОП), Красимир Ципов, Тома Биков (ГЕРБ), Симеон Найденов, Пламен Христов, Елена Пешева (Воля). Само петима от 10-те членове са юристи по образование. 

Деница Сачева под "обстрела" на Тим Себастиан от „Дойче веле“

Председателят Десислава Атанасова влезе в политиката като общински съветник в Русе от ГЕРБ в 2007 г. Преди това е била юрисконсулт на Областния диспансер за психиатрични заболявания в Русе, а по-късно и на местната Многопрофилна болница за активно лечение. 

Завършила е право в УНСС, и политология и европейска интеграция във Великотърновския университет. 

През 2009 г. Атанасова стана депутат от ГЕРБ, като година по-късно оглави Комисията по здравеопазване. През 2012 г. замени третия поред здравен министър на Бойко Борисов - Стефан Константинов. Атанасова кара четвърти мандат като народен представител. 

"Сърдим се на г-н Марешки, че е подписал конституцията, без да я чете, но трябва да се сърдим на прочелите"Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Панов и Касимова са "за" зеления сертификат, но "против" закъснялото му въвеждане

Кандидат-президентската двойка призова гражданите да се ваксинират

На 21 години е починал певецът Денис Теофиков

Той беше един от популярните попфолк изпълнители

От 25 октомври центърът за ваксинация в "Пирогов" ще работи до полунощ

За бързите антигенни тестове ще се плаща само такса 10 лв. за вземане на пробата

Наследникът на Хабсбургите, който иска да влезе в света на F1

24-годишният Фердинанд спечели "24-те часа на Льо Ман" и иска да пробие на най-високо ниво

Почина бившият генерален директор на БНТ Кирил Гоцев

Кирил Гоцев беше професионален фотограф и дълги години организираше фотопленери на морето, в които участваше със свои изложби

Ясен Григоров: Eдин млад фотограф се връща от Лондон, за да снима Северозапада

Проектът му "Образцов дом" е едно завръщане към детството, към корените на семейството му и към един от най-бедните региони в ЕС

Децата от 1.-4. клас могат да се върнат в училище до 7-10 дни, ще влизат с тестове тип близалки

МОН и МЗ предлагат мярката, Министерството на финансите ще отпусне средства

Корнелия Нинова смята да се ваксинира, когато ѝ "изтекат антителата"

Лидерът на БСП прекара коронавируса два пъти